L’Hospital General de Castelló forma professionals de la sanitat en teràpia hiperbàrica
Aquest centre és pioner en un tipus de teràpia clau per a salvar la vida i garantir una recuperació completa de les persones ofegades
Amb la proximitat de l’estiu es preparen els dispositius de seguretat per a fer front als accidents aquàtics, i les cambres hiperbàriques en són una part fonamental per a salvar la vida d’algú que ha patit un ofegament.
Manuel Salvador, cap de la unitat terapèutica hiperbàrica de l’Hospital General de Castelló, explica que es tracta d’un protocol mèdic on el temps és clau per a salvar la vida d’una persona ofegada, perquè només hi ha tres o quatre hores de temps màxim per a poder aconseguir una recuperació completa de la persona ofegada.
Davant de l'increment d'ofegaments, setze al llarg d'aquest any a la Comunitat Valenciana, cada vegada és més necessari formar el personal sanitari en l’especialitat de medicina hiperbàrica. Per això, l'Hospital General de Castelló, referent en aquest tipus de tractaments, juntament amb la Universitat Jaume I, està formant en aquesta especialitat personal mèdic de diverses parts del món.
És l'únic hospital que disposa de dues cambres hiperbàriques multiplaça, cosa que el converteix en un centre de referència a Espanya. Per posar un exemple, des de l'avís al 112 un equip mèdic podria traslladar en només vint minuts un bussejador de les Columbretes a l'heliport de l'hospital i a la cambra hiperbàrica. Així, és un servei que atén qualsevol accident en un radi de 600 quilòmetres al Mediterrani, i que dona cobertura al Ministeri de Defensa.