L'autòpsia revela que Gabriel Cruz va ser estrangulat

Ana Julia Quezada passa la segona nit a la Comandància de la Guàrdia Civil d'Almeria, sense confessar el crim.

Milers de persones donen l'últim adéu a Gabriel en la capella ardent que ha quedat instal·lada en el pati de la Diputació d'Almeria

Ana Julia, parella del pare de Gabriel, continua detinguda als calabossos de la Comandància de la Guàrdia Civil d'Almeria, des d'on l'han traslladada a la localitat de Rodalquilar per a fer una reconstrucció de l'assassinat. Els agents l'han duta a la finca d'on va traure el cadàver del xiquet, uns terrenys que són propietat de la família del pare. La Guàrdia Civil té fotografies seues on fica el cos de Gabriel en el maleter del cotxe. 

La recerca de proves incriminatòries ha continuat en la casa de Vícar on vivia amb el pare del menut. Ací els veïns l'han intentada agredir i s'han viscut moments de molta tensió. 

Previsiblement dimecres passarà a disposició judicial. De moment Ana Julia Quezada, l'única detinguda per l'assassinat del xiquet de 8 anys, no ha confessat el crim. Es manté ferma i nega estar-hi implicada. La principal hipòtesi és que va actuar a soles, però encara no es pot descartar que no tinguera cap còmplice. Tampoc no se sap encara per què ho va fer, però els investigadors creuen que la gelosia podria ser el mòbil del crim. 

L'autòpsia de Gabriel Cruz assenyala que el xiquet de 8 anys va morir estrangulat el mateix dia que va desaparéixer, el 27 de febrer. Fonts de la investigació han indicat que el cadàver estava nu, tenia hematomes al coll i restes de terra, fet que podria ser un indici d'haver estat soterrat durant tot aquest temps. 

Els pares de Gabriel sospitaren d'ella, sobretot arran que trobà la camiseta del xiquet. La Guàrdia Civil els va aconsellar que es mantingueren ferms i que no manifestaren cap sospita cap a ella, ni cap canvi d'actitud. Patricia Ramírez, la mare del xiquet, ha demanat respecte i ha declarat que tenien esperances que s'afonara i confessara. Durant tot el temps que ha durat la recerca de Gabriel, Ana Julia ha estat al costat de la seua parella i pare de Gabriel, tant en públic com en privat.

L'últim adéu a Gabriel

Milers d'amics, veïns i familiars han donat l'últim adéu a Gabriel en la capella ardent que ha quedat instal·lada en el pati de la Diputació d'Almeria. Dimarts oficiaran el funeral a la catedral de l'Encarnació. La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, acudirà al funeral i en l'exterior instal·laran pantalles gegants per a seguir la cerimònia. El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha donat el condol a la família i ha dit que la investigació continua oberta.

La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha assegurat que "posar-se en el dolor dels pares de Gabriel és impossible".

S'investiga la mort d'una filla de la detinguda

Fa 22 anys una filla de quatre anys d'Ana Julia Quezada va morir en caure al buit des d'una finestra del seu domicili. El jutjat que investigava la mort va arxivar el cas en considerar-la accidental. Però ara, després de la detenció d'Ana Julia per l'assassinat de Gabriel, la policia de Burgos ha iniciat gestions amb el jutjat per a decidir si es reobri el cas de la mort de la xiqueta Ridelca Josefina el 10 de març de 1996. 

També et pot interessar