Investiguen com a crim masclista l'assassinat d'una dona a La Línea de la Concepción, Cadis

La víctima és una dona de 64 anys a qui presumptament l'home, de 65, va matar a tirs abans de suïcidar-se

Dispositiu policial davant la casa en què vivia la parella morta a La Línea de la Concepción
Dispositiu policial davant de la casa que compartia la parella morta a La Línea de la Concepción / A. Carrasco Ragel (Efe)

La Policia Nacional ha obert una investigació aquest dimarts per presumpta violència de gènere, per la mort d'una parella a la Línea de la Concepción, un municipi de la província de Cadis. Els cadàvers de l'home, de 65 anys, i la dona, de 64, han aparegut amb ferides mortals provocades per arma de foc a la casa on residien a la urbanització La Alcaidesa.

Fonts de la investigació confirmen que les víctimes, de nacionalitat italiana i suïssa, respectivament, havien mantingut una relació sentimental i estaven en procés de separació. Les primeres hipòtesis apunten a un cas de violència masclista, de manera que l'autor de la mort de la dona hauria sigut presumptament la parella que, després de disparar contra ella se suïcidà.

Un particular va avisar del succés a Emergències 112 Andalusia al voltant de les cinc i mitja de la vesprada, segons ha confirmat el mateix servei, que ha sigut el que ha alertat la Policia Nacional. Fonts del cos armat han confirmat a l'1 1 2 que la mort dels dos membres de la parella s'ha degut a les ferides causades per arma de foc. Fins al lloc, a més de la Policia Nacional, s'han desplaçat efectius de la Policia Local de La Línea i els serveis sanitaris.

L'alcalde de La Línea, Juan Franco, s'ha manifestat "consternat per la notícia" i pel fet que tots els indicis assenyalen que estem davant d'un nou cas de violència de gènere. "Ens unim al dolor de la família", ha declarat el regidor. L'Ajuntament del municipi ha convocat per a aquest dimecres al migdia una concentració en què es guardarà un minut de silenci, a les portes del mateix consistori, en repulsa pel presumpte homicidi masclista.

Si finalment el crim es confirma com a nou cas de violència de gènere, serien ja a set les dones assassinades per les parelles o exparelles enguany, en tan sols el mes de gener de 2023, i 1.187 des que en 2003 començaren les estadístiques oficials.

El 016 és el telèfon que atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents. No deixa rastre en la factura, però s'ha d'esborrar de la memòria de telefonades. També està disponible el correu 016-online@igualdad.gob.es i el canal de WhatsApp a través del número 600000016, mentre que la població menor pot dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10. Davant una situació d'emergència, les autoritats aconsellen telefonar al 112 o als números de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062). En cas de no poder cridar es pot usar l'aplicació Alertcops, des de la qual s'envia un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització.

També et pot interessar

stats