Homenatges i record per a les víctimes del terrorisme

Coincidint amb el Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme s'ha recordat a les víctimes dels atemptats de Madrid.

La presidenta de la Comunitat de Madrid i l'alcaldessa depositen una corona de llorer durant els actes d'homenatge a les víctimes de l'11-M

Amb un minut de silenci s'ha commemorat a València el Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme. En el dia en què es compleix el 14é aniversari dels atemptats d'Atocha, representants de tots els grups polítics s'han concentrat a la porta de l'ajuntament. L'alcalde, Joan Ribó, ha dit que la vida humana està per damunt de qualsevol ideologia i de qualsevol plantejament religiós.

A Madrid els actes han començat a les nou del matí amb el repic de campanes de les esglésies pròximes a la Puerta del Sol per les 193 víctimes mortals dels atemptats gihadistes de 2004. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i l'alcaldessa, Manuela Carmena, hi han dipositat una corona de flors. Amb elles hi estaven els representants de les diverses associacions de víctimes. 

Altres llocs on s'ha recordat les víctimes de l'11-M han sigut el Bosc del Record, al parc d'El Retiro, i l'estació d'Atocha. En aquest últim lloc hi ha hagut un protagonisme especial dels sindicats que han reclamat un tracte millor per a les víctimes dels atacs de l'11-M. 

Entre les moltes declaracions de condol i solidaritat, el president de l'Associació de Víctimes del Terrorisme, Alfonso Sánchez, ha demanat un protocol per a l'atenció immediata de les víctimes i per a coordinar les diferents administracions. Pilar Manjón, de l'Associació 11-M, ha destacat la unitat amb què totes les organitzacions han commemorat la jornada.

El rei Felip VI ha presidit un minut de silenci en el partit de rugbi entre Espanya i Alemanya, mentre que el president del Govern, Mariano Rajoy, ha reclamat memòria i unitat davant la desraó de la barbàrie. Per la seua banda, Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, ha assenyalat que la barbàrie i el terror no podran destruir els valors col·lectius de la Constitució. D'herois de la democràcia espanyola ha qualificat Albert Rivera, líder de Ciutadans, les víctimes del terrorisme.

També et pot interessar