Executen el desnonament d'una família amb dos menors a València

La família, amb dos xiquets de 2 i 4 anys i sense ingressos econòmics, vivia des de fa dos anys en un habitatge propietat de BBVA situat a la Malva-rosa

La Policia Nacional ha tallat el carrer per a procedir al desnonament i evitar que accediren els membres del Sindicat de Barri Cabanyal
La Policia Nacional ha tallat el carrer per a procedir al desnonament / Twitter: @SBarriCabanyal

La Policia Nacional ha executat una orde de desnonament a una família amb dos xiquets de 2 i 4 anys sense ingressos econòmics que vivia des de fa dos anys en un habitatge propietat de BBVA situat a la Malva-rosa de València.

Sense alternativa on viure, la dona desnonada es quedarà durant uns dies en casa dels pares amb els xiquets, i el pare acudirà a casa d'"algun amic", segons ha explicat l'afectat, Epifanio, que està de baixa mèdica per una lesió patida en un accident de trànsit.

El pare demanarà ajuda a l'assistent social, com li ha indicat la Policia, que ha executat el desnonament al voltant de les huit del matí, una hora abans del que es preveia, segons informen fonts de l'agrupació Sindicat de Barri del Cabanyal.

Membres d'aquest col·lectiu han acudit a les huit a la zona de l'habitatge amb la intenció de parar el desnonament i, quan han arribat, s'han trobat que el desallotjament ja s'havia dut a terme i que la Policia havia tallat el pas al carrer on se situa l'habitatge.

Segons han explicat, els agents han desplegat set furgons en la zona i quan persones del col·lectiu han decidit acostar-se a l'habitatge, els agents han començat a identificar-los.

La família desnonada residia en un habitatge propietat de BBVA, al carrer Sant Joan de Déu, que va patir un incendi fa dos anys i que va endreçar per a viure-hi poc després.

La Generalitat demanà aturar el desnonament

La Generalitat és coneixedora de la situació de vulnerabilitat de la família i va instar el jutjat que aturara el desnonament, però el jutge no ha acceptat la petició, segons aquestes fonts.

Sindicat de Barri del Cabanyal lamenta que el jutge haja decidit executar el desallotjament en lloc de suspendre'l en aplicació del Reial decret llei 8/2021, de 4 de maig, que suspén el procediment de desnonament i dels llançaments per a llars vulnerables sense alternativa residencial, que s'ha prorrogat fins al 31 d'octubre d'enguany.

Situació de vulnerabilitat

La família ha presentat en diverses ocasions al jutjat l'informe que demostra la seua situació de vulnerabilitat i des de la Generalitat s'han remés escrits informant que estan buscant una alternativa residencial digna per a la família.

En els últims cinc mesos, la família ha rebut tres ordes de desnonament, les anteriors el 18 de maig i el 25 de juny, que es van paralitzar. Uns dies després d'aquesta data, la Policia va acudir a l'habitatge, però no va desallotjar la família perquè l'afectat estava convalescent per un accident de trànsit ocorregut dies anteriors.

També et pot interessar

stats