Espanya puja sis llocs i ocupa el número 30 en la llista de països més feliços del món

Finlàndia i Dinamarca encapçalen el rànquing que tanquen el Sudan del Sud i República Centreafricana.

Finlàndia és el país més feliç del món, segons l'informe que s'ha donat a conéixer aquest dimecres
Finlàndia és el país més feliç del món, segons l'informe que s'ha donat a conéixer aquest dimecres / Reuters

Espanya ocupa el lloc número 30 en la llista de països més feliços del món, que encapçala Finlàndia i tanca Sudan del Sud, segons un informe sobre felicitat mundial suportat per l'ONU que s'ha difós aquest dimecres amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Felicitat.

L’estudi avalua la qualitat de vida de les persones en un total de 156 països. Espanya, que ha pujat sis llocs, es col·loca en el número 30 amb 6.354 punts, just entre Qatar i Panamà.

En el nou document, després de Finlàndia, que obté un total de 7.769 punts, se situen altres països europeus com Dinamarca (7.600), Noruega (7.554), Islàndia o Holanda (7.488). El primer país fora del continent en aquesta llista és Nova Zelanda, que ocupa el lloc huité, seguit del Canadà.

I en la cua de països menys feliços i, per damunt del Sudan del Sud (2.853), se situen la República Centreafricana (3.083), l'Afganistan (3.203), Tanzània (3.231) i Ruanda (3.334), tots ells afectats per conflictes bèl·lics o activisme terrorista.

L’informe, que es publica des de fa set anys, se centra en aquesta ocasió en "com ha anat canviant la felicitat en els últims dotze anys i com la tecnologia de la informació, el govern i les normes socials influeixen en les comunitats". També es tenen en compte altres variables tangibles com els nivells d'educació, el suport social, l'eficiència dels governs, l'expectativa de vida o la corrupció.

Els 10 països més feliços del món

1. Finlàndia

2. Dinamarca

3. Noruega

4. Islàndia

5. Els Països Baixos

6. Suïssa

7. Suècia

8. Nova Zelanda

9. El Canadà

10. Austràlia

Els 10 països menys feliços del món

1. El Sudan del Sud

2. República Centreafricana

3. L'Afganistan

4. Tanzània

5. Ruanda

6. El Iemen

7. Malawi

8. Síria

9. Botswana

10. Haití

També et pot interessar

stats