Detenen a Borriana un presumpte piròman per incendiar nou contenidors i un local d'oci

La Guàrdia Civil li atribueix també delictes per amenaces, danys al mobiliari i assetjament.

Local on el presumpte piròman va provocar un incendi
Local on el presumpte piròman va provocar un incendi / Europa Press

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dijous a Borriana (Plana Baixa) un jove de 23 anys per suposadament haver pegat foc a nou contenidors i haver provocat altre incendi en un local d'oci que va obligar a evacuar diverses persones que es trobaven en els pisos superiors, segons ha informat l'institut armat. També se'l considera autor d'amenaces a menors d'edat. Les autoritats li atribueixen en conseqüència un delicte d'incendi amb risc per a les persones, dotze d'amenaces, nou delictes de danys i un altre d'assetjament.

La investigació de la Guàrdia Civil es va iniciar a principis d'octubre, quan una persona desconeguda va cremar nou contenidors a la localitat, amb danys que superaven els 8.790 euros. L'incident va causar una gran alarma social entre el veïnat.

El passat 6 de novembre es va produir un incendi en un local d'oci ubicat al baix d'un carrer cèntric de Borriana. La propagació de les flames va causar danys importants a la infraestructura i va provocar una "greu situació" de risc per als habitants dels pisos superiors, segons assenyala la Benemèrita. Per això van ser evacuats.

La Guàrdia Civil ha pogut determinar que tots els incendis eren provocats i realitzats per la mateixa persona. Gràcies a diferents testimonis i informes d'especialistes en investigació d'incendis, els agents han pogut atribuir l'autoria un home de la localitat.

En sentir-se voltat, el presumpte piròman va abocar suposadament amenaces als usuaris del local, la majoria d'ells menors d'edat, a través d'aplicacions de missatgeria instantània i les xarxes socials. Després de ser arrestat, ha quedat a la disposició del jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Vila-real.

També et pot interessar

stats