La denominació Cavas de Requena haurà de continuar esperant

El Ministeri d'Agricultura no ha aprovat l'última denominació proposada pels productors, però la Conselleria d'Agricultura, juntament amb ells, presentaran al·legacions i un recurs per a seguir lluitant

La denominació Cava de Requena tindrà que esperar / À Punt NTC
Paco Morrió
Robert Ortín
15 de juny 2021 - 21:47

Les botelles de cava de Requena, de moment, hauran de conformar-se en lluir en les seues etiquetes la paraula "cava" sense cap referència a l'àrea productora valenciana de Requena. El Ministeri d'Agricultura ha informat que no aprova la denominació Cavas de Requena.

Aquest és l'últim capítol d'una llarga demanda i d'un rosari de noms. El ministeri tampoc va acceptar noms com Altos de Levante, Cavas del Interior Valenciano o Cavas requenenses. Ara, l'última opció oferida pels productors també ha sigut rebutjada, possiblement per coincidències de nom amb la Denominació d'Origen Protegida de Vi Utiel-Requena.

Una notícia que cau com un poal d'aigua freda en aquests dies, mentre el raïm grana les perspectives de collita d'enguany, excel·lents per augmentar de llarg els 10 milions de botelles anuals.

Emiliano Exposito, president de l’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena
Emiliano Exposito, president de l’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena / À Punt NTC

Segons ha explicat a À Punt Emiliano Exposito, president de l'Associació d'Elaboradors de Cava de Requena, "l'associació va a recórrer el plec de condicions i arribarem fins on faça falta arribar, siga el Tribunal Suprem o Brussel·les, tot perquè Requena siga reconeguda com a zona de cava".

El secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes, per la seua banda, ha explicat a À Punt que aquest últim informe del ministeri és un tràmit administratiu, i en aquest sentit ha dit: "ara interposarem un recurs i presentarem al·legacions. El joc continua". Pel que fa al Consell Regulador del Cava, aquest organisme sí que reconeix ja les subzones geogràfiques de producció.

També et pot interessar

stats