Demanen la presó permanent revisable per a l'acusat de violar i matar Vanessa a Xella

Aquest dimarts s'ha convocat a les portes de la Ciutat de la Justícia una manifestació en repulsa de l'assassinat.

Manifestació davant la Ciutat de la Justícia per a protestar contra la violència masclista

Després de quatre anys de la mort de Vanessa Ferrer, una menor de quinze anys, a Xella (Canal de Navarrés), dilluns va començar el juí a la Ciutat de la Justícia de València amb un únic acusat. Rubén Mañó, que des d'aleshores està en presó provisional, va suposadament violar, matar i llançar la jove a un avenc de 30 metres el 26 d'octubre de 2016.

Aquest dimarts, a les 10:00 h, s'ha convocat a les portes de la seu judicial una manifestació en rebuig de l'assassinat i per a exigir justícia per a Vanessa. Tot i que la convocatòria de la protesta era per a hui, la família, que exerceix l'acusació particular en el procés, i amics de la víctima, s'hi van congregar dilluns en repulsa pel crim i van reclamar que s'aplique la condemna permanent revisable, encara que "res" compensarà la mort de Vanessa, va comentar la seua germana Alba.

En el primer dia de juí, Mañó va negar els fets a través del seu lletrat, que ha manifestat que es tracta d'un homicidi imprudent. Segons la defensa, tot va començar amb una discussió i l'acusat la va agafar perquè no cridara però, segons assegura, per l'efecte de les drogues que va consumir no va ser conscient de la força que estava exercint. A més, nega la violació.

En canvi l'advocat de la família, Juan Molpeceres, està convençut que es demostrarà la culpabilitat de l'acusat i, per tant, se'l condemnarà per assassinat. Molpeceres assenyala que l'acusat "la va agredir sexualment en dues ocasions" i després "va decidir matar-la asfixiant-la per darrere". A més, indica que hi ha indicis que apunten al fet que les drogues "no el van afectar de forma suficient per a condicionar el seu comportament".

També et pot interessar