Culla, seleccionada per al Calendari de l'Espanya buida de 2021

L'edició d'enguany vol reivindicar amb dotze noves poblacions l'encant del territori que pateix les conseqüències de la despoblació i que està en risc de desaparició.

La imatge de Culla que apareix en el calendari
La imatge de Culla que apareix en el calendari / Grup Driver

La localitat de Culla (Alt Maestrat) és una de les seleccionades per a figurar en el Calendari de l'Espanya buida de 2021 que elabora el Grup Driver, xarxa de centres especialitzats en pneumàtics i mecànica ràpida. L'edició d'enguany, la segona, vol reivindicar amb dotze noves poblacions l'encant del territori que pateix les conseqüències de la despoblació i que està en risc de desaparició si no s'actua ràpidament.

Segons destaca la companyia, davant les dificultats de viatjar a l'estranger i amb la il·lusió centrada en l'estiu, és el moment de fer costat als pobles de l'Espanya buida i promoure la mobilitat interna, sempre que la situació sanitària ho permeta. La iniciativa, inspirada en el mític calendari Pirelli, convida a descobrir dotze racons recòndits de l'estat, pobles amb un encant especial, alhora que dona a conéixer les històries, festes i com és la seua gent. Juntament amb una foto de cada localitat, el calendari inclou una descripció individual de cadascun i assenyala el millor itinerari per a arribar-hi amb total confiança amb cotxe fins a tots els pobles.

A més de Culla, protagonitzen el calendari d'enguany Bandujo (Astúries), Bárcena Mayor (Cantàbria), Castelnou (Terol), Cuevas del Agua (Astúries), Genalguacil (Màlaga), Mogroviejo (Cantàbria), Montclar (Barcelona), O Cebreiro (Lugo), Peñalba de Santiago (Lleó), Robledillo de Gata (Càceres) i Sant Jaume de Frontanyà (Barcelona).

El viatge pot fer-se en format paper i també en línia, a través del lloc web calendariodelaespanavacia.com, des d'on es pot descarregar i imprimir el calendari. La plataforma permetrà compartir també altres poblacions a través d'un formulari on qualsevol persona que ho desitge podrà afegir la història de la seua localitat per a tindre l'opció de participar en següents edicions. A través de l'etiqueta #CalendarioEspañaVacia també es podran compartir les imatges que els usuaris publiquen en les xarxes socials.

També et pot interessar

stats