Crim de Patraix: el Suprem confirma dèsset anys de presó per a l'assassí material

L'alt tribunal rebutja el recurs de Salvador Rodrigo i manté la condemna per matar a punyalades el marit de l'amant en considerar-la "raonada"

El condemnat per assassinar el marit de la seua amant en una sessió del judici
El condemnat per assassinar el marit de la seua amant en una sessió del judici / Europa Press

La Sala Segona del Tribunal Suprem ha confirmat aquest dijous la condemna de dèsset anys de presó imposada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) a Salvador Rodrigo, l'home que va matar de sis punyalades l'espòs de la seua amant en un garatge de Patraix, a la ciutat de València. L'assassinat, ocorregut el passat 16 d'agost de 2017, es va gestar en connivència amb la dona de la víctima, María Jesús Moreno, més coneguda com a Maje. És considerada autora responsable i condemnada en la mateixa causa a vint-i-dos anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria i, a diferència de Salva, ella no va recórrer davant l'alt tribunal contra la condemna. 

El Suprem ha desestimat íntegrament el recurs presentat per l'examant de Maje, considerat per la justícia com l'executor material de l'assassinat. Reclamava en l'escrit que es consideraren diversos atenuants per a rebaixar-li la pena. 

Tampoc comparteix el Suprem que la condemna imposada per l'Audiència de València i ratificada pel TSJCV siga arbitrària sinó raonada, en tractar-se de “d'una mort programada, fredament executada, tractada d'ocultar quant a l'autoria, fins que la investigació policial adquireix fases molt rellevants d'aclariment”, i en la qual ja s'ha tingut en compte l'atenuant acreditat de confessió tardana i col·laboració. A més, considera que el condemnat ha de pagar les costes del recurs. 

Un jurat popular va declarar Maje i Salvador culpables el novembre de 2020. Basant-se en aquest veredicte, el magistrat de l'Audiència de València va imposar una condemna de vint-i-dos anys per a ella i dèsset per a ell. La pena d'ella era superior perquè es va considerar l'agreujant de parentiu, mentre que la d'ell va quedar fixada en 17 per haver col·laborat amb la justícia.

També et pot interessar