Contenidors de mercaderies que es reconverteixen en cases, botigues o bars

La pràctica està estenent-se per tot Europa i afavoreix el reciclatge d’aquestes tones de ferralla

Contenidors que es reciclen per a tindre una nova vida / À Punt NTC

Els contenidors de mercaderies tenen una vida limitada per al transport; a partir dels set o huit anys es retiren de la circulació perquè no compleixen amb les condicions mínimes per a continuar fent quilòmetres. Es poden reutilitzar amb milers de possibilitats: per a fer cases, botigues o inclús bars.

A la Universitat Politècnica de València ja han començat a fer-ne servir: “Convertim els contenidors que utilitzen normalment els vaixells en una instal·lació esportiva”, explica Fernando Pérez, tècnic d’esports de la universitat. “És sostenible, ja que compta amb unes plaques solars a la part superior, i autònom, perquè es pot moure fàcilment; podem transportar-lo a l’altre costat del campus o, fins i tot, al campus d’Alcoi”.

David Bosch és el gerent d’una botiga feta amb aquests contenidors que s’integra dins d’un hort ecològic a la localitat de Corbera: “Ens plantegem el reciclatge com un procés de destruir i tornar a produir, però hi ha coses com aquests contenidors que haurien d’estar explotant-se més encara”. “Vaig veure que era una cosa autèntica i m’hi vaig llançar”, recorda Bosch mentre mostra als reporters d’À Punt NTC l’interior de la botiga.

Es poden muntar en qualsevol lloc i posar-se a punt ràpidament. “Està sent una tendència molt forta tant a Espanya com a Europa”, confirma Pérez. Es tracta, en definitiva, d'una manera de donar a aquestes tones de ferralla una segona vida.

També et pot interessar

stats