Els contagis diaris superen els 300 per primera vegada en quasi un mes

Actualment hi ha 379 persones ingressades, 76 d’elles a l’UCI.

Imatge d'arxiu d'una prova PCR
Imatge d'arxiu d'una prova PCR / À Punt NTC

Els nous contagis diaris experimenten un lleuger repunt, ja que la Conselleria de Sanitat Universal n’ha notificat 311. No se superaven els 300 contagis des del 12 de març, fa quasi quatre setmanes. Malgrat això encara és prompte per a parlar de tendència ascendent.

Fins ara s’han registrat 386.772 casos positius dels quals hi ha 3.522 que estan actius actualment, una xifra que també ha experimentat un repunt i se situa en nivells de finals de març.

Les hospitalitzacions, per contra, continuen descendent a poc a poc. Actualment hi ha 379 persones ingressades, 76 d’elles en les unitats de cures intensives. Per províncies hi ha 23 a la de Castelló (8 en UCI), 171 a la d’Alacant (34 en UCI) i 185 a la de València (34 en UCI).

Sanitat Universal també ha notificat sis noves defuncions, dos de les quals en residències de persones majors. Així, al País Valencià han mort 7.023 persones per coronavirus des que va començar la pandèmia: 785 a la província de Castelló, 2.741 a la d’Alacant i 3.677 a la de València. 

Actualització de la situació en residències

Continuen havent-hi sis casos positius en residències de persones majors i hui s’han diagnosticat quatre nous positius entre residents i dos morts. A més, Sanitat ha notificat dos positius entre treballadors i treballadores d’aquests centres. 

Aquest dijous s’han notificat 10 nous brots, tots d’origen social. El més gran, a la Vall d’Uixó, afecta set persones. 

També et pot interessar

stats