El Consell aprova una declaració institucional per a erradicar la discriminació cap a les persones LGTBI

Condemna que es discrimine qualsevol altra persona per motiu de l'orientació sexual o identitat de gènere.

Amb la campanya  #TrencalEstereotip, el Consell vol rendir un homenatge a les persones que van lluitar per les llibertats actuals
Amb la campanya #TrencalEstereotip, el Consell vol rendir un homenatge a les persones que van lluitar per les llibertats actuals

El Consell ha expressat el seu "absolut compromís" per a erradicar qualsevol forma de discriminació, odi o violència cap a les persones LGTBI i ha condemnat l'odi, rebuig, prejuí o discriminació cap a persones lesbianes, gais, bisexuals, trans o amb variacions intersexuals. Així consta en una declaració institucional que ha aprovat el ple del Consell aquest divendres, Dia Internacional contra l'LGTBIfòbia, i que ha donat a conéixer la vicepresidenta en funcions, Mónica Oltra.

La declaració condemna que es discrimine qualsevol altra persona per motiu de l'orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, desenvolupament sexual o grup familiar, tant a la Comunitat Valenciana com a tot el món.

Oltra ha explicat que el Consell se suma a aquest dia en la línia marcada per les entitats de tot Espanya, que han volgut dedicar l'any 2019 a la memòria d'una lluita històrica i a visibilitzar els qui van patir la persecució i van lluitar per les llibertats actuals.

Campanya #TrencalEstereotip

Amb la campanya sota el lema #TrencalEstereotip, enguany el Consell vol rendir un homenatge a aquestes persones; recordar les seues històries i el que han assolit i donar-los veu perquè traslladen les seues reivindicacions actuals, per a sensibilitzar sobre les situacions de soledat i discriminació que pateixen.

La vicepresidenta ha explicat, així mateix, que el Consell es compromet a desenvolupar la llei d'igualtat de les persones LGTBI, aprovada el 2018, amb l'objectiu de recuperar la memòria LGTBI i d'oferir a les persones LGTBI majors "els graus de llibertat i felicitat que mereixen".

També et pot interessar

stats