Confirmen el crim masclista en la mort dels ancians de Barbastro

L'home, un militar retirat de 89 anys, va assassinar al desembre la dona, de 83, i es va suïcidar.

Confirmen el crim masclista en la mort dels ancians de Barbastro
Confirmen el crim masclista en la mort dels ancians de Barbastro

La Guàrdia Civil ha determinat que la mort al desembre d'un matrimoni d'ancians a l'interior de sa casa a Barbastro, Osca, va ser un crim masclista. Les autoritats han determinat que l'ancià, un militar retirat de 89 anys, va assassinar la dona, de 83 anys, abans de suïcidar-se. 

En un primer moment, els investigadors van valorar la possibilitat d'un suïcidi acordat entre la parella i, també, la d'un robatori. No obstant això, la inspecció ocular va permetre establir que la porta de l'immoble no estava forçada i que no hi havia indicis d'un possible assalt.

A falta que la delegació del govern incloga l'assassinat en l'estadística oficial, aquesta seria la víctima mortal per violència de gènere 1.014 des de 2003 i la 39 des de l'inici de l'any. El 016 és el telèfon d'atenció a les víctimes de violència masclista. Ofereix atenció gratuïta les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. Proporciona informació a les dones víctimes de violència de gènere i al seu entorn sobre què fer en cas de maltractament. La telefonada no apareix reflectida en la factura. Sí que queda registrada en el telèfon, però es pot eliminar des del mateix dispositiu. El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat també posa a disposició de les víctimes a l'adreça electrònica: 016-online@msssi.es

També et pot interessar