Condemnat a vint anys per assassinar la seua dona a Elx

L'assassí prohibia a la víctima comprar-se un ordinador o tallar-se els cabells d’una determinada manera

Condemnat a vint anys per assassinar la seua dona a Elx
Condemnat a vint anys per assassinar la seua dona a Elx

L'Audiència d'Alacant ha condemnat a vint anys de presó l'acusat d'assassinar la seua dona amb una desena de punyalades amb un ganivet domèstic al garatge del domicili on havien conviscut durant els 24 anys de matrimoni a Elx (Baix Vinalopó). Un jurat popular va declarar el processat, de 53 anys, culpable del delicte que se li imputava a la conclusió del juí que es va celebrar entre l'1 i el 4 de desembre.

La sentència, dictada el dia 14 passat, concreta ara els termes de la condemna després que el jurat considerara provada l'autoria dels fets, així com que l'acusat va actuar per despit, després que la seua dona havia iniciat els tràmits de divorci. El succés es va produir el 13 de juliol del 2019, quan l'acusat ja havia abandonat el domicili conjugal per decisió de la seua esposa.

La sentència conclou que l'encausat, "complint el que havia previst", va accedir a l'aparcament del domicili familiar a les set i mitja del matí, es va amagar i va assassinar la seua dona. Tot seguit, l'acusat va eixir al carrer i a comunicar al propietari d'un bar pròxim que telefonara a la policia perquè havia mort la seua dona, i va estar al lloc del succés fins que hi van arribar els agents i el van detindre.

L'agressió mortal es va produir un dia després que l'acusat va protagonitzar una baralla amb la seua dona, després d'acudir al centre comercial on treballava i presenciar que mantenia una conversa amb un amic. La sentència recalca que els tràmits de separació s'havien iniciat a iniciativa de la víctima, "que havia decidit posar fi a la relació a causa del clima de control, submissió i domini al qual s'havia vist sotmesa" pel seu marit al llarg dels anys.

El caràcter "controlador i possessiu", segons la resolució judicial, "es manifestava prohibint-li, entre altres coses, tallar-se els cabells d'una determinada manera, relacionar-se amb llibertat amb altres persones" o, fins i tot, comprar-se un ordinador "adduint que 'això és el que fan les putes'", entre altres comportaments.

En el judici, l'encausat va admetre els fets i la defensa va acceptar els termes de l'acusació de la Fiscalia i de l'acusació particular, exercida pels dos fills del matrimoni, majors d'edat. La sentència imposa a l'acusat la pena de vint anys de privació de llibertat com a responsable d'un delicte d'assassinat amb la concurrència dels agreujants de parentiu i de raó de gènere. Finalment, al marge de la condemna de presó, l'imposa el pagament d'una indemnització de 150.000 euros als seus fills, així com el pagament de les costes processals.

També et pot interessar

stats