La col·laboració ciutadana permet identificar en només tres hores l'habitació d'una menor en risc d'abús sexual

El jutge autoritza difondre tres fotos per a obtindre pistes i en temps rècord s'aconsegueix avisar a la família

Missatge en Twitter a través del qual la Policia Nacional ha comunicat que s'ha identificat l'habitació
Missatge en Twitter a través del qual la Policia Nacional ha comunicat que s'ha identificat l'habitació / Twitter

La col·laboració ciutadana ha sigut clau per a identificar, en sols tres hores, l'habitació d'una menor que pot estar patint abusos sexuals i avisar el seu entorn. A mitjan matí, la Policia Nacional ha difós diverses fotografies d’una habitació d’una xiqueta a través del seu compte de Twitter per a veure si algun usuari la identificava i podia aportar informació per a avançar en una investigació oberta al jutjat per pornografia infantil.

Les tres imatges, que un jutge ha autoritzat difondre per a intentar impulsar les perquisicions, mostraven una habitació infantil, presumiblement de xiqueta, on s'apreciava part de la distribució, així com alguns elements que hi havia.

El tuit del cos de policia s’ha fet viral en només unes hores, quan ha arribat als més de 14 milions de retuits, i ha atret els comentaris de molts usuaris que han aportat informació sobre alguns dels elements que apareixen en la fotografia per si ofereixen alguna pista.

A penes tres hores després, passades les dues i mitja de la vesprada, la policia retirava el tuit i llançava un nou missatge, en el qual indicava que s'ha identificat l'habitació i ha afegit que els agents s'havien posat en contacte amb els familiars de la menor i que la investigació continua.

No és la primera vegada que la Policia Nacional demana col·laboració ciutadana a través de les seues xarxes socials per a tractar d'avançar en alguna investigació.

Ajuda en un crim del 2017

En 2018 va difondre una telefonada anònima a la Creu Roja de Madrid que va resultar ser clau per a aclarir el crim d'un ancià de 81 anys que va morir asfixiat després de ser emmanillat i emmordassat el 4 de febrer de 2017 a Santander.

A Alemanya, la policia també va detindre el violador d'una xiqueta de quatre anys el 2017 només 24 hores després de difondre les fotos de la menuda com a últim recurs per a arribar fins a l'agressor, perquè havia penjat imatges dels abusos sexuals en l'anomenada "xarxa fosca".

També et pot interessar

stats