Cisma entre l'Ajuntament de Castelló i el president de la Junta de Festes

El president de la Junta de Festes diu que l'acusació de l'equip de govern de Castelló és "una fal·làcia i una mentida".

Juanvi Bellido i Sara Usó, el primers per la dreta, en les festes de la Magdalena 2018

El president de l´òrgan fester de la Magdalena no pensa dimitir. Juanvi Bellido assegura que, encara que l´equip de govern li ha transmés 'l´absència de confiança', no ha escridassat la regidora de Festes, Sara Usó. Es defensa i diu que durant la presentació dels premis de les gaiates, dimarts passat, va mantindre opinions diferents amb Usó. Tot i això, asssegura, no li va faltar al respecte i que 'no poden demostrar res'. El bipartit castellonenc considera que cap a la regidora s´ha produït 'un tracte desconsiderat en presència d´integrants de corts d´honor de les reines, de familiars i de públic en general' i per això en demana la dimissió.

Un altre punt de fricció ha sigut que es retrau a Bellido la 'deixadesa' en les seues funcions durant la Magdalena. El president de la Junta de Festes ha declarat a À Punt Mèdia que l´havien telefonat de l´hospital per problemes de salut. I que en tot moment hi ha hagut representants de l´òrgan fester acompanyant les reines de la Magdalena.

No és la primera vegada que Juanvi Bellido té enfrontaments amb representants municipals durant el tres anys que presideix la Junta de Festes. Des d´aleshores, hi ha hagut una vintena de dimissions entre els membres de l´òrgan fester castellonenc. Bellido reconeix que algunes persones deixen de col·laborar amb la festa per diferències, per incompatibilitat amb la faena i que col·laboren 'de manera altruista'.

A més, Juanvi Bellido ha destacat a À Punt Mèdia que ' va patir un juí' l´any 2016 després que una funcionària del Patronat de Festes el va denunciar per presumptes amenaces. Aleshores la regidora Usó, presidenta del Patronat, va declarar en contra d´ell, segons Bellido. Finalment, l´Audiència de Castelló el va absoldre fa dos anys.

Diu que l´etiqueten amb determinats colors polítics. I que continuarà presidint la Junta de Festes perquè l´han triat democràticament i per a 'fer festes i no política'. L´equip de govern de la capital deana manté la seua posició i fins ara no ha oferit cap altra declaració que el comunicat.

També et pot interessar