La carn contaminada per listeriosi no s'ha distribuït als comerços valencians

La Direcció General de Salut Pública du a terme un pla de seguiment alimentari.

Tipus de carn que ha provocat els casos de listeriosi a Andalusia
Tipus de carn que ha provocat els casos de listeriosi a Andalusia

La Direcció General de Salut Pública assenyala que no hi ha cap cas de listeriosi a la Comunitat Valenciana, segons ha assenyalat la directora general, Ofèlia Gimeno.

Per a poder organitzar la vigilància dels productes i dels establiments se segueix un enfocament holístic respecte als possibles riscos, tenint en compte la tecnologia de les empreses, el medi ambient i els hàbits socials, entre altres, tot d'acord amb la normativa de la qual es disposa.

Gimeno ha explicat que el control dels aliments es du a terme tenint en compte un pla de seguretat alimentària amb una planificació basada en el risc, en què es disposa de ferramentes i models per a realitzar el diagnòstic i jerarquitzar els perills. A més, s'ha de tindre un registre d'empreses i establiments alimentaris amb una planificació en la qual es reflecteix el resultat analític.

En la Direcció General de Salut Pública es disposa de 370 d'inspectores i inspectors que estan a peu de carrer i fan inspeccions habitualment en totes les empreses. D'aquests, 98 són farmacèutics i 271 veterinaris, gran part dels quals estan dedicats a la inspecció dels animals i de les carns als escorxadors.

També es disposa de 140 tècnics, ubicats als centres de salut pública, que treballen també en la seguretat alimentària. A més, s'espera que, pròximament, aquest serà un dels sectors que ampliarà la seua plantilla, ja que cada vegada hi ha més reptes a la seguretat alimentària.

Andalusia va informar en tot moment al Ministeri sobre la xarxa de distribució entre els canals de venda de tota la carn contaminada. Tenint en compte aquesta informació proporcionada, es coneix que no s'ha distribuït aquesta carn a cap comerç valencià.

També et pot interessar

stats