Artistes urbans reivindiquen la Punta

Muralistes de tot Europa plasmen les seues obres en una zona d´horta al sud expropiada per al port i que pateix una forta degradació.

L'obra d'Elías Taño per a la Punta

La plataforma "Horta és futur. NO a la ZAL" organitza enguany SENSEMURS, primera trobada de muralistes per l'Horta. Alguns dels artistes urbans més reconeguts d'Europa -Aryz, Blu, Borondo, Escif, Anaïs Florin, Hyuro, Liqen, Luzinterruptus, Daniel Muñoz "SAN", Sam3 i Elías Taño- creen murals i instal·lacions en diversos llocs de la Punta per a reivindicar que aquest terreny de més de 700.000 metres quadrats torne a ser l'horta que va ser durant segles. A més del treball dels artistes, hi ha durant aquest cap de setmana tot un seguit d'activitats com visites guiades, xarrades o rutes ciclistes per a conéixer i gaudir més aquesta part del territori.

Mural de Sam3 / Juanmi Ponce

 "Es un espai estratègic -diu Lucía Moreno, d'Acció Ecologista-Agró- per a connectar l'Albufera amb el parc del Túria. És important perquè és l'única zona del sud de la ciutat sense urbanitzar".

Recuperar la Punta és també ''fer el que ja fan altres ciutats a Europa que construeixen infraestructures verdes, anells de connexió entre els espais naturals. No ens podem permetre continuar urbanitzant i destruint el territori en l'actual context de canvi climàtic'', conclou Moreno. 

Recuperar la Punta és una reivindicació històrica de l'ecologisme i el moviment veïnal de la capital valenciana.

Intervenció de Borondo a la Punta / Juanmi Ponce

També et pot interessar