Acaba el segon temporal de tardor sense incidents destacats

Divendres es va registrar un rècord de descàrregues de llamps en un dia de novembre.

Acaba el segon temporal de tardor sense incidents destacats

El segon temporal de tardor al País Valencià es dona ja per finalitzat sense que haja causat grans problemes ni incidents destacables al territori.

L'única carretera que a última hora d'ahir encara estava tallada per acumulació d'aigua ja ha tornat a obrir-se al trànsit. Es tracta de la la CV-505 al pas pel polígon industrial d'Alzira, a la Ribera Alta. A més, una desena de vies secundàries es van veure afectades ahir per les pluges o per solsides a Xest, Anna o Real.

Les precipitacions es van desplaçar des del sud cap al nord, amb pluges molt fortes, acompanyades de tempestes, de granís en el cas de València, i de vent fort.

Aquest episodi de precipitacions ha sigut menys torrencial que el de principi de novembre i la pluja ha caigut de forma més repartida a tot el territori. En bona part de les comarques ha plogut de manera moderada. Tot i això, el dia més inestable de l'episodi, divendres, es van registrar tronades molt intenses i acompanyades de granís que fins i tot van deixar el paisatge blanc en alguns punts.

Els acumulats de precipitació han sigut destacables a l'interior, especialment a la Plana d'Utiel-Requena. Al Rebollar, pedania de Requena, s'han registrat 169 l/m² i en altres punts de la comarca s'han superat els 100. En línies generals, a la costa ha plogut menys: una de les excepcions ha sigut la ciutat de València, on una forta tronada acompanyada d'abundant granís ha deixat més de 80 l/m² en alguns barris. Dissabte encara hi haurà ruixats, especialment al golf de València, tot i que no seran tan intensos com els de divendres.

A més, l'AEMET ha registrat prop de 5.500 descàrregues procedents de llamps, la majoria a les comarques de València.

El Centre de Coordinació d'Emergències 112 ha rebut més de 800 telefonades per incidències relacionades amb la pluja.

L'Aemet ha retirat ja els avisos per pluges i s'espera un dia més tranquil. Els núvols encara seran abundants al centre i al nord, mentre que al sud s'obriran clarianes. S'esperen ruixats al golf de València, especialment entre la Safor i la Marina. De vesprada no es descarten pluges aïllades en zones interiors, però no tindran res a veure amb les que van caure ahir. S'esperen màximes de 12 a 17 graus, puntualment més altes al sud.

També et pot interessar