El 5G, un avanç tecnològic que millorarà la seguretat viària i reduirà els accidents

Els cotxes es podran localitzar els uns als atres i reaccionar davant els obstacles

El 5G, un avanç tecnològic que millorarà la seguretat viària i reduirà els accidents / À Punt NTC

De la seguretat viària i de la manera com la tecnologia pot ajudar a reduir accidents s'està parlant aquests dies a València. A la convenció Valencia 5G Days els assistents poden conéixer el futur, o més prompte el present, dels sistemes de protecció.

Tal com avança el director de l'iTeam de la Universitat Politècnica de València, Narcís Cardona, el 5G farà els vehicles més segurs, la conducció per carretera serà més segura, per un motiu: “la tecnologia és més ràpida que els ulls humans”.

Per tant, els cotxes es podran localitzar els uns als altres, reaccionar davant els obstacles i evitar accidents. Així, quan hi ha una incidència en carretera, el 5G pot comunicar en un mil·lisegon els cotxes entre ells de l’alerta. “És un temps tan reduït que els humans encara no hauran reaccionat”, assegura Cardona.  

No es tracta de ciència-ficció, sinó que és només una de les realitats que s'estan demostrant a la convenció València 5G Days, on treballen per integrar les possibilitats del 5G en la indústria de l'automòbil i la seguretat viària. Com aquesta, hi ha milers d'aplicacions d’aquesta tecnologia.

També et pot interessar

stats