El 40% del territori valencià està protegit per la Xarxa Natura 2000

Aquest dissabte se celebra el dia europeu d'aquesta xarxa, que té la finalitat de sensibilitzar la societat en la protecció de la biodiversitat

Imatge d'arxiu del pas d'aus migratòries per les illes Columbretes
La zona d'especial protecció per a les aus (ZEPA) de les illes Columbretes / À Punt NTC

Aquest dissabte, 21 de maig, se celebra el Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000, l’instrument mitjançant el qual es protegeixen els espais naturals de més valor ecològic i es vetla per a la seua conservació dins del marc europeu.

El 40% del territori valencià, 936.396 hectàrees, està format per espais protegits per alguna de les figures de Natura 2000, segons recorda la Conselleria Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

La Comunitat Valenciana té 40 zones d'especial protecció per a les aus (ZEPA), establides d'acord amb la directiva europea d’aus, i 93 llocs d’interés comunitari (LIC), en virtut de la directiva d’hàbitats, els quals tenen l’objectiu de protegir les àrees d’alt interés mediambiental per la seua excepcionalitat. Una cinquantena d’aquests LIC ja han estat tramitats per la Comissió Europea com a zones d’especial conservació (ZEC).

La finalitat d’aquesta celebració és contribuir al coneixement d’aquests espais i a sensibilitzar la societat per tal d’assegurar la supervivència a llarg termini de les espècies i els hàbitats més amenaçats d’Europa.

L'Estratègia Valenciana de Biodiversitat, presentada per la consellera Mireia Mollà el mes d’abril, pretén assolir abans del 2030 una protecció del 50% del territori en el marc de l’estratègia Natura 2000.

Llocs d'importància comunitària
Llocs d'importància comunitària / GVA
Zones d'especial protecció per a les aus
Zones d'especial protecció per a les aus / GVA

També et pot interessar

stats