El 20% de les perruqueries i centres d'estètica podrien tancar al llarg de l'estiu a causa de la pandèmia

El 30% de les perruqueries i centres d'estètica han tancat en l'últim any i el sector preveu tancaments al llarg de l'estiu

Perruqueries demanen la rebaixa de l'IVA / À Punt NTC
Miriam Reyes
José Vicente Cebrián
30 de juny 2021 - 17:49

El sector de la imatge preveu que el 20% de les perruqueries i centres d'estètica tanquen al llarg de l'estiu a conseqüència de la pandèmia. La rebaixa de l'IVA al 10% ajudaria a resistir molts d'aquests negocis. Una mesura que va ser aprovada fa uns dies al Senat, però que després va ser rebutjada pel Ministeri d'Hisenda. El 30% de les perruqueries i centres d'estètica ja han tancat en l'últim any.

Teresa Figueras Domingo, propietària de la perruqueria i estètica Figueras Domingo és un exemple de la situació que travessa el sector. Ella ha decidit tancar el negoci després de setze anys. Segons ha explicat a À Punt, cessa l'activitat perquè les despeses del negoci no les pot mantenir. "No tenim cap ajuda, paguem els mateixos impostos com si no hi haguera una pandèmia i no podem sostenir el següent trimestre", afirma.

El cas de Verónica García, propietària d'una perruqueria a Benaguasil, és diferent. A ella no li falta faena, però reconeix que la reducció de l'IVA és una necessitat per al sector. "En març pareixia que tot s'animava amb les comunions i amb la gent vacunada, però ara arriba pagar l'IVA, el trimestre, i tot allò que puga guanyar se'n va en impostos. Anem sempre al dia", declara.

El preu de la llum també ha pujat les despeses

El preu de la llum ha pujat i també ho han fet els productes que utilitzen. Un augment de les despeses que hauria de reflectir-se en els preus finals, però segons explica la perruquera Gloria Díaz "l'augment de les despeses serà una sobrecàrrega per a nosaltres i la clientela no entendrà que pugem els preus".

Els negocis de la imatge personal reivindiquen el seu paper com a sector essencial i reclamen la baixen l'IVA al 10%. Des del 2012, tenen el 21%, com els articles de luxe.

També et pot interessar

stats