Ximo Puig: “Espanya no és el problema. Quina Espanya? Eixe és el problema”

El president de la Generalitat reivindica aliances entre generacions i territoris per a fer front a la pandèmia i a les desigualtats.

El president de la Generalitat, Ximo Puig

“Espanya ha de reaccionar, perquè Espanya no és el problema” sinó “quina Espanya”, ha afirmat aquest matí el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant el discurs institucional que pronuncia cada any amb motiu del Nou d’Octubre al saló de Corts del Palau de la Generalitat. Puig ha advocat per situar la unitat i l'estabilitat per damunt de la confrontació territorial i ha defés les aliances entre generacions, entre l'estat del benestar i els sectors productius i entre territoris.

La Generalitat ha celebrat un atípic acte institucional del Dia de la Comunitat Valenciana, en què ha lliurat la distinció al poble valencià pel seu comportament exemplar durant la pandèmia. A més, els col·lectius que més durament han treballat en el període més crític de la crisi sanitària i el poeta Marc Granell han sigut altres dels guardonats aquest matí.

El president de la Generalitat ha tingut paraules de record per als 1.680 valencians i valencianes que han perdut la vida durant l'epidèmia i per a les persones “anònimes i oblidades” però protagonistes essencials de qualsevol transformació social. En aquest sentit, ha afirmat que “no és l’acció dels governs, sinó l’actitud de la ciutadania, allò que en determinarà l’evolució". “Ara, els valencians vivim un moment crític en el qual tots i totes som decisius per a salvar vides, protegir la salut i evitar la destrucció de treballs”, ha afegit Puig.

Així mateix, el cap de l'executiu valencià ha defés que cal impulsar “una Comunitat Valenciana més verda, més digital i més protectora, amb el revulsiu del suport europeu”. Ha assegurat que el sector públic i el privat són “les dues cares d'una moneda” i que l'ocupació és la prioritat del Consell.

També et pot interessar