Es reactiven les negociacions entre el PSOE i Unides Podem

Carmen Calvo ha presentat a Echenique una nova proposta per a aconseguir el seu suport en la votació de dijous.

El president del Govern d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez i la vicepresidenta Carmen Calvo
El president del Govern d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez i la vicepresidenta Carmen Calvo / Emilio Naranjo (Efe)

Aquesta vesprada, la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha telefonat al secretari d'Acció de Govern de Podem, Pablo Echenique, per a reactivar les negociacions. El Partit Socialista tenia previst posar-se en contacte amb Unides Podem hui mateix per a traslladar-li una nova oferta i comptar amb el seu suport dijous en la segona votació d'investidura de Pedro Sánchez. 

Les dues formacions han acordat que es tornaran a reunir al més prompte possible per a reprendre la negociació. Així ho ha explicat Calvo als mitjans de comunciació, després d'haver mantingut una reunió de més de tres hores amb Sánchez; el secretari d'Organització del PSOE, José Luís Ábalos, i la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, que durant el cap de setmana també va participar en les negociacions amb el partit de Pablo Iglesias. La intenció del PSOE és seguir negociant per a intentar arribar un acord abans de la segona votació de dijous. 

Dilluns, abans que començara la primera sessió del debat d'investidura, Calvo i Echenique també es van reunir, tot i que no van arribar a cap acord. 

També et pot interessar

stats