El PSPV tornaria a guanyar les eleccions generals a la Comunitat Valenciana i Cs superaria el PP

El CIS de juny assenyala un increment del suport als socialistes i un descens generalitzat a la resta de formacions, llevat de Cs.

El PSPV tornaria a guanyar les eleccions generals a la Comunitat Valenciana i Cs superaria el PP
El PSPV tornaria a guanyar les eleccions generals a la Comunitat Valenciana i Cs superaria el PP

El Partit Socialista de Pedro Sánchez tornaria a guanyar les eleccions generals a la Comunitat Valenciana i superaria el resultat dels comicis del 28A. Així ho determina el baròmetre d'opinió del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes de juny. Segons l'enquesta, els socialistes valencians obtindrien ara el 32,9% dels suports, prop de 4 punts per damunt del resultat que van obtindre ara fa dos mesos. Amb tot, el PSOE creix més a la resta d'Espanya, on el suport es dispara prop de set punts més, fins el 39,5%. 

Aquest increment de la intenció de vot en terres valencianes l'aconsegueix a costa de la resta de formacions d'esquerres i, particularment, d'Unides Podem, que perdria més de la meitat dels vots i passaria del 14% al 6%. Un descens més acusat encara si el comparem amb el registre del CIS per a la resta d'Espanya, on atorga una intenció de vot del 12% per a la formació que lidera Pablo Iglesias. 

El descens, també el pateix Compromís, que perd quasi 2 punts des d'abril, quan va obtindre un escó. El 6,45% dels suports baixen ara al 4,6%.

'Sorpasso' de Cs, davallada de Vox

En el bloc contrari, la formació d'extrema dreta Vox pateix l'afonament més acusat. Segons el CIS, si ara es repetiren les eleccions, el 12% dels suports del 28A caurien al 5%. L'altra notícia que dona el baròmetre és el sorpasso de Ciutadans sobre el PP. La formació d'Albert Rivera es manté en un 17% d'intenció de vot i se situa per damunt del PP de Pablo Casado, que es quedaria amb el 13% dels vots, 5 punts menys que en els comicis passats. Uns resultats semblants als que el baròmetre atorga en clau estatal.

També et pot interessar

stats