El ple del Consell aprova aquest divendres el projecte de la nova llei del joc

Un dels objectius principals és impedir l'entrada de menors i persones que pateixen ludopatia a les cases d'apostes.

El ple del Consell aprova aquest divendres el projecte de la nova llei del joc
25 d'octubre 2019 - 08:30

El ple del Consell aprova aquest divendres el projecte de la nova llei del joc. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que un dels objectius principals és impedir l'entrada de menors i persones que pateixen ludopatia a les cases d'apostes.

"Reforçarem la protecció de les persones vulnerables, entre elles els menors, amb la nova llei del joc", va respondre Puig a una pregunta formulada pel portaveu de Compromís, Fran Ferri, sobre el full de ruta del Consell per a ampliar el dret dels valencians.

La norma inclou novetats com l'obligatorietat de controls d'accés a peu de carrer a les cases d'apostes, i un increment de les sancions i inversions públiques per a finançar programes de lluita i prevenció de la ludopatia.

Castelló demana que no s'òbriga una nova casa d'apostes

Precisament, aquest dijous el veïnat del barri del Raval Universitari de Castelló va fer una concentració per a reclamar mesures per a limitar l'obertura d'una casa d'apostes a la zona. Critiquen que està a pocs metres de dos centres d'educació primària i un altre de secundària.

Reclamen aprovar la normativa sobre publicitat del joc

D'altra banda, la Federació Espanyola de Jugadors d'Atzar Rehabilitats (Fejar) ha urgit el govern espanyol a aprovar el reial decret de publicitat i joc responsable, "que té en un calaix i agafant pols", per a frenar les campanyes publicitàries "agressives i constants" sobre aquesta matèria.

També et pot interessar