Pla nega cap finançament irregular del PSPV durant la seua etapa al capdavant del partit

Etelvina Andreu s'acull al dret de no declarar en la comissió de les Corts que investiga els comptes del PSPV i el Bloc.

L'exsecretari general dels socialistes valencians entre del 2000 al 2007, Joan Ignasi Pla
L'exsecretari general dels socialistes valencians entre del 2000 al 2007, Joan Ignasi Pla

Joan Ignasi Pla, qui fora secretari general dels socialistes valencians de l'any 2000 al 2007, ha negat cap irregularitat en el finançament de la formació del PSPV durant la seua etapa al partit, a través de l'empresa de comunicació Crespo Gomar. 

Davant la comissió de les Corts que investiga el finançament del PSPV i el Bloc en 2007 i en 2008, l'exdirigent socialista ha repetit la versió que ja va donar al Senat en la comissió del PP que investiga els comptes de la resta de formacions polítiques: que ell no s'ocupava de les finances del partit. 

"El meu paper com a secretari general era el que era, és a dir, responsable polític i de les qüestions polítiques. Les econòmiques i de gestió no em corresponien a mi, encara que era el màxim responsable de tot", ha explicat.

Pla ha reconegut el pagament de 400.000 euros a l'empresa Crespo Gomar, per serveis que entén que estan acreditats en la comptabilitat del partit, i considera "prou normal" que la formació no guarde les factures quan han passat 12 anys i no existeix obligació legal de fer-ho més enllà d'un lustre. 

L'excap del PSPV ha justificat la contractació amb la firma de comunicació pel prestigi que tenia en aquella època i ha desvinculat aquesta relació comercial de cap trama de finançament. "Rotundament no", ha respost Pla a la insinuació que li han fet en la comissió els seus excompanys de partit. 

Etelvina Andreu es nega a declarar

També aquest dimecres estava citada a declarar, per tercera vegada, Etelvina Andreu, que va ser candidata socialista a l'alcaldia d'Alacant en 2007 i directora general de Consum del Ministeri de Sanitat en 2008. A diferència de Pla, Andreu s'ha acollit al dret de no declarar i ha justificat la decisió en l'existència d'una causa judicial encara oberta per contractaccions en la seua etapa al ministeri.

També et pot interessar

stats