Mireia Mollà: “La retallada del Tajo-Segura serà la mort silenciosa del transvasament”

Agricultura defensa que no hi ha fonaments tècnics perquè el Ministeri de Transició Ecològica retalle el transvasament del Tajo al Segura.

la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà

La Generalitat prepara els arguments tècnics que, des del punt de vista de la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, invaliden la decisió que ha adoptat el Ministeri de Transició Ecològica de reduir a 7,5 hectòmetres cúbics el transvasament del Tajo al Segura. Mollà ha confirmat que només es publique aquesta determinació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), la Generalitat hi recorrerà

Per a la titular d’Agricultura, la retallada en la quantitat d’aigua que arribarà a les comarques del sud suposa la “mort silenciosa del transvasament”, ja que és el segon mes que el Ministeri decideix reduir els hectòmetres transferits. Mireia Mollà ha afirmat en el 20H NTC que discrepa de l’argument dona -de preservar el mar Menor- per a disminuir la quantitat d’aigua derivada a la Comunitat Valenciana i Múrcia. 

“La situació del mar Menor no es resoldrà de hui per a demà. A més, la situació en què es troba el mar Menor es deu a la negligència de diferents administracions que no han supervisat, ni han controlat l’ús que es feia de l’aigua que arribava a la zona de Cartagena”, ha explicat la consellera d’Agricultura en l’informatiu d’À Punt. 

Així mateix, Mireia Mollà ha insistit que el Ministeri ha de motivar la reducció de l’aportació al Segura en aspectes tècnics i ha remarcat que les comarques del sud no els incompleixen. 

Regants mobilitzats

Per la seua banda, Francisco Jiménez, president del Sindicat Central de Regants de l’Aqüeducte Tajo-Segura, ha fet unes dures declaracions contra el Ministeri, en al·lusió a les motivacions polítiques per a retallar l’aigua transvasada: “Creuen que en aquesta zona vivim una manada d’imbècils... Han tergiversat la veritat per a posar fi a la tensió que mantenen amb el líder regional de Castella-la Manxa, García-Page”, ha criticat. 

La comunitat de regants del Camp d’Elx, Regos de Llevante, ha comunicat aquesta vesprada que secundarà les mobilitzacions que tindran lloc aquest dijous a Múrcia. L’alcalde d’Elx, Carlos González, també ha exigit a la ministra Teresa Ribera que “reconsidere la decisió de deixar els regants sense aigua”. Li ha recordat que 100.000 famílies de la Comunitat Valenciana i Múrcia viuen de l’agricultura. 

També et pot interessar