El Ministeri d’Igualtat avalua els últims crims masclistes en un comité de crisi

En les primeres tres setmanes del 2023 cinc dones i una xiqueta han sigut assassinades 

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

El comité de crisi contra la violència masclista es reuneix aquest divendres per a avaluar els últims assassinats masclistes a Espanya. Són sis des que va començar l’any, segons les dades de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, que dilluns passat en va confirmar els últims tres, un d’ells d’una xiqueta menor d’edat, filla d’una de les altres assassinades.

A la reunió, que tindrà lloc a la seu del Ministeri, assistiran també representants de les comunitats autònomes, segons va informar Igualtat. 

És el segon comité de crisi per abordar els assassinats masclistes en dos mesos, ja que el 28 de desembre en va convocar un altre després que onze dones perderen la vida a mans de les seues parelles o exparelles.

D’aquesta reunió va sorgir la idea d’implementar un sistema per a alertar les dones que convisquen amb un maltractador reincident, que estarà en marxa en unes setmanes segons el Ministeri de l'Interior. També es va acordar incrementar les mesures de protecció de les víctimes. 

Així mateix, al principi de gener el Ministeri de l’Interior va convocar una reunió amb els cossos i forces de seguretat de l’Estat per a tractar l’alarmant increment de crims masclistes, trobada en què es van acordar tota una sèrie de mesures entre les quals destaca la de posar polseres de seguiment als maltractadors que es consideren potencialment letals

També et pot interessar

stats