Estañ demana a Sánchez que aposte per un pacte a la valenciana

En el consell ciutadà estatal, Podem ha decidit per "unanimitat" buscar un govern de coalició amb el PSOE.

VÍDEO | Estañ demana a Sánchez que aposte per un pacte a la valenciana

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, ha demanat a Pedro Sánchez escoltar la ciutadania i apostar per un pacte a la valenciana.

"No s'entendria que Sánchez plantejara un govern diferent del Botànic", ha assegurat Estañ a l'entrada del consell ciutadà estatal, aquesta vesprada al Cercle de Belles Arts de Madrid.

L'objectiu d’aquesta trobada era, segons la formació morada, "analitzar col·lectivament els resultats obtinguts en les eleccions del 28A, avaluar els diversos escenaris que s'obrin i preparar les següents eleccions municipals i europees".

Després de la reunió, Estañ ha dit que Sánchez ha d’apostar “pel diàleg a Espanya”, tal com s’ha fet a la Comunitat Valenciana. “La ciutadania ha votat per un govern de progrés i per posar fi als governs monocolor”, ha conclòs.

“Unanimitat” per a optar per un govern de coalició amb el PSOE

Podem ha conclòs el seu consell ciutadà estatal, que ha durat tres hores, amb la decisió per "unanimitat" que la formació morada busque un govern de coalició amb el PSOE.

Fonts del partit han explicat que en la reunió no s'ha produït “ni una sola intervenció en contra de la proposta de govern de coalició amb el PSOE”. Això sí, han matisat que només els d'Anticapitalistes Andalusia mantenen la proposta de deixar que el PSOE governe en solitari.

Negociacions a la Comunitat Valenciana

Respecte a les negociacions per a formar el govern de la Generalitat, Estañ ha manifestat que "el que és fonamental en aquests moments és veure quines mesures han d'anar en el full de ruta del nou Botànic”.

D’altra banda, ha explicat que la seua aposta és “entrar en el Govern per a poder continuar impulsant les mesures dutes a terme aquests anys, com l'eliminació del copagament farmacèutic o la reforma fiscal”.

També et pot interessar

stats