Les Corts constitueixen a Oriola la comissió sobre els efectes de la DANA

S'estudiaran mesures de prevenció de les inundacions al Baix Segura en matèria territorial, urbanística i hídrica.

VÍDEO | Les Corts constitueixen a Oriola la comissió sobre els efectes de la DANA

Les Corts han constituït aquest dilluns la comissió especial d'estudi de les mesures de prevenció de les inundacions al Baix Segura en matèria territorial, urbanística i hídrica. A més, també s’han analitzat els efectes ocasionats per la DANA del setembre.

L’acte parlamentari constitueix una fita històrica: és la primera vegada que una comissió ix del Palau dels Borja, seu del parlament valencià. La comissió ha tingut lloc a Oriola (Baix Segura), i ha abordat temes com la repercussió econòmica de la DANA i propostes perquè no es torne a repetir en el futur. La creació d’aquest òrgan va ser plantejada per Compromís a l’octubre passat i secundada per tots els grups, tret de Vox.

“Aquesta comissió comença a reflexionar i fer propostes per a minimitzar uns riscos que cada vegada seran més habituals, segons apunten els experts”, ha afegit el president de les Corts, Enric Morera, en referència a un context “evident” d’emergència climàtica. 

La mesa de la comissió d’estudi està presidida per Aitana Mas (Compromís), el vicepresident és el socialista Francisco Rubio i la secretària Elisa Díaz (PP). Els objectius són estudiar com previndre les inundacions al Baix Segura atesos els aspectes territorials, urbanístics i hídrics, i possibles actuacions per a reduir la vulnerabilitat social, econòmica i ambiental en aquest territori davant futurs episodis de DANA com el del setembre del 2019.

A partir d’ara, els grups hauran de presentar els seus plans de treball, als quals està previst incorporar especialistes en aquesta matèria. En el termini màxim de dotze mesos s’elaborarà un dictamen que, després de la seua aprovació, haurà de ser elevat al ple de les Corts per al debat i votació.

Així mateix, aquest dimarts es constitueix la Comissió d'estudi de racionalització dels horaris amb l'objectiu de valorar si és més convenient l'horari d'estiu o d'hivern i d'impulsar una nova cultura del temps.

Compareixença del Síndic de Greuges

La comissió de peticions es reunirà aquest dimarts per tal que el Síndic de Greuges, Ángel Luna, expose l'últim informe anual de la institució, referit al 2018, i que s'ha entregat aquest mateix mes.

També el dimarts tindrà lloc la Junta de Síndics que convocarà el primer ple de l'any, que es farà el 5 i 6 de febrer.

També et pot interessar

stats