La construcció del circuit de Fórmula 1 va costar 89 milions a les arques públiques

L'expresident Francisco Camps recorrerà contra el seu processament.

La construcció del circuit de Fórmula 1 va costar 89 milions a les arques públiques

La construcció del circuit de la Fórmula 1 a València va costar 89 milions d'euros a les arques públiques. Així es desprén de la interlocutòria de processament que la jutgessa ha obert contra l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps. Aquests diners van fer cap a algunes empreses adjudicatàries que la jutgessa vincula amb les donacions en B al Partit Popular.

La jutgessa que investiga la construcció del circuit de Fórmula 1 a València sospita que les obres van servir com excusa per a finançar il·legalment el PP de la Comunitat Valenciana. Aquest divendres va decidir iniciar el procediment contra l'expresident Francisco Camps, l'exvicepresident Rambla i l'exconseller Flores, així com empresaris que s'haurien beneficiat dels contractes. 

Francisco Camps recorrerà contra la decisió del jutjat d'incoar-li procediment abreujat ell per la construcció del circuit de la Fórmula 1

Camps ha indicat que durant la instrucció s'ha provat que "ni la Intervenció de la Generalitat, ni la Sindicatura de Comptes ni l'Advocacia de la Generalitat van posar mai cap objecció o problema" a la construcció del circuit. 

Per aquest motiu, ha afirmat que la jutgessa "excedeix les seues competències" en intentar situar-se per damunt dels sistemes de control de l'administració autonòmica, "que és a qui correspon l'anàlisi jurídica i fiscal de l'administració". 

Així mateix, ha dit que la Intervenció de la Generalitat ha emés un informe incorporat a la causa en què "assegura que no hi ha hagut cap dany per a l'erari públic i que tota la contractació estava ben feta".

En aquest sentit, ha afirmat que "el cost zero del circuit és una realitat perquè dos terços del traçat estan oberts al públic i forma part de la trama urbana de la ciutat".

A més, considera que la jutgessa no pot basar el seu processament en l'afirmació que va promoure la construcció del circuit per a obtindre un rèdit polític. Segons Camps, "les qüestions polítiques han de substanciar-se al parlament o en l'opinió pública", però no han de ser considerades per un jutjat. 

D’altra banda, Camps ha ressaltat que en cap lloc de la interlocutòria se l'acusa d’haver-se endut “ni un sol euro”.

També et pot interessar