Compromís deixa l’alcaldia de Benimàmet en mans dels socialistes

La coalició cedeix amb la finalitat de donar “estabilitat” al govern de la ciutat de València.

L'alcalde de València, a l'esquerra, i la vicealcaldessa socialista, Sandra Gómez
L'alcalde de València, a l'esquerra, i la vicealcaldessa socialista, Sandra Gómez / Europa Press

Finalment el PSPV tindrà els pròxims quatre anys l’alcaldia pedània de Benimàmet i Beniferri, una decisió que havia desencadenat moments de tensió entre els socis de govern de la ciutat de València. Compromís ha cedit als socialistes aquest càrrec, una decisió que la coalició ha adoptat per tal de donar “estabilitat” al govern municipal, que integren les dues forces polítiques. D’acord amb aquest propòsit, els socialistes també ocuparan l’alcaldia del Perellonet.

Fonts municipals han indicat que l’alcalde, Joan Ribó, “ha decidit primar l'estabilitat del govern municipal” i cedir l’alcaldia pedània de Benimàmet i Beniferri, que inicialment havia atorgat a un alcalde pròxim a Compromís argumentant que era una figura d’interés ciutadà.

Ribó ha cedit finalment i deixarà que els socialistes ocupen l’alcaldia d’aquestes pedanies, “malgrat les conclusions del pacte del Rialto”. En opinió de Compromís, aquest pacte contempla “repetir els acords als quals es va arribar en 2015 per a conformar el govern de la Nau -l'anterior executiu de Compromís, el PSPV i València en Comú-”.

La mateixa situació que en 2015

“La situació després de les eleccions de 2019 era la mateixa que en 2015, amb resultats ajustats a la pedania de Benimàmet, i en unes altres", han apuntat les mateixes fonts. En aquest sentit, han recordat que “en 2015 es va decidir compartir l’alcaldia pedània de Benimàmet, dos anys per a cada formació”.

No obstant això, Compromís ha decidit deixar aquest càrrec en mans dels socialistes per a “desbloquejar una situació que, als qui acabava afectant, era als veïns de Benimàmet”. Les mateixes fonts han precisat, una vegada més, que “la competència per a nomenar alcaldes pedanis és lògicament de l’alcalde".

Per aquesta raó, les mateixes fonts han exposat que Joan Ribó “ja va manifestar al seu moment que, més allà dels interessos lògics de cada partit, calia ser responsables i mirar per les necessitats de Benimàmet” i "de la resta de pedanies que s'havien vist afectades després encallar les negociacions durant sis mesos”.

PSPV celebra la recuperació de l'alcaldia

La vicealcaldessa i portaveu socialista a l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha celebrat que Compromís haja cedit al PSPV els quatre anys de l'alcaldia pedània de Benimàmet en favor de l'estabilitat del govern del Rialto. "És un bon preludi que comencem 2020 amb bon peu, amb un govern fort i cohesionat", ha dit Gómez.

També et pot interessar