El Regne Unit oferirà una vacuna alternativa a AstraZeneca als menors de 30 anys

L’agència ha aclarit que els casos de trombes que s’han notificat són "extremadament estranys". 

Boris Johnson en una visita instal·lacions d’AstraZeneca
Boris Johnson en una visita a les instal·lacions d’AstraZeneca / David Thompson

L'Agència Reguladora de Medicaments i Productes Sanitaris del Regne Unit (MHRA, per les seues sigles en anglés) ha conclòs que a causa de la possible aparició de trombes en persones immunitzades contra la Covid-19 amb la vacuna d’AstraZeneca, s'ha d'oferir un fàrmac alternatiu a les persones que tinguen menys de 30 anys.

L’organisme regulador ha xifrat en 79 els casos de trombes registrats fins a finals de març en persones vacunades. Encara que els investigadors no han pogut determinar que es derive de la injecció, sí que sospiten que pot ser un efecte secundari.

No obstant això, l'MHRA ha aclarit en qualsevol cas que es tracta de casos "extremadament estranys", en paraules del seu responsable, June Raine. "L'equilibri entre els beneficis i els riscos coneguts continua sent molt favorable per a la majoria de la població", ha dit, en una línia similar a la sostinguda per l'Agència Europea del Medicament (EMA), que ha actualitzat aquest dimecres la seua avaluació de la vacuna.

L'avaluació de riscos variaria en el cas de la població més jove, a priori menys procliu a patir danys greus derivats de la Covid-19. El grup que assessora sobre les vacunes al govern de Boris Johnson aposta, per tant, per donar una vacuna alternativa al grup d'edat entre 18 i 29 anys.

Així mateix, els que presenten problemes sanguinis que els facen més proclius a patir trombes també haurien de consultar amb el personal mèdic abans de rebre la vacuna. Quasi dos terços dels casos detectats fins al moment al Regne Unit corresponen a dones.

Fins al moment, més de 31,7 milions de persones han rebut una primera dosi de la vacuna al Regne Unit, entre elles 5,6 milions que ja completat la pauta amb una segona injecció, segons les dades del Ministeri de Sanitat britànic, que no estableix distinció entre les diferents marques.

També et pot interessar

stats