El papa ordena eliminar el secret pontifici per als casos de pederàstia

L'Associació Infància Robada emplaça la Conferència Episcopal a complir-ho "de manera urgent".

Imatge d'arxiu del papa Francesc, a Roma
Imatge d'arxiu del papa Francesc, a Roma / Maurizio Brambatti (Efe)

El papa Francesc ha ordenat eliminar el secret pontifici en els casos d'abusos a menors per part de membres del clergat, atenent així a una de les reivindicacions de les víctimes de pederàstia.

Amb la nova instrucció, que entrarà en vigor immediatament, no estaran subjectes al secret pontifici les denúncies, els processos i les decisions que afecten als casos d'abusos.

També s'endureixen algunes normes sobre els casos de pederàstia de manera que siga delicte "l'adquisició, possessió o divulgació, amb una intencionalitat libidinosa, d'imatges pornogràfiques de menors de 18 anys per part d'un clergue", i no només dels menors de 14 anys com fins ara.

L'Associació Infància Robada (ANIR) s'ha mostrat satisfeta amb la decisió del papa i ha emplaçat la Conferència Episcopal Espanyola a complir-la "de manera urgent". De fet, les víctimes ja havien demanat insistentment que s'abolira la pràctica de l'Església catòlica d'imposar regles de silenci i confidencialitat en les causes judicials del Vaticà relacionades amb la pederàstia per part de clergues, per considerar que es protegeix els agressors.

La presidenta de l'Associació contra els Abusos Sexuals en la Infància de València, Inmaculada García, ha opinat, en declaracions a À Punt Mèdia, que l'anunci facilitarà que hi haja més gent que tinga més llibertat per a denunciar possibles casos. García ha avisat que és necessari que quan se sàpia l'aparició d'algun cas, és vital que es notifique i s'informe dels passos a seguir perquè d'aquesta forma es podran detectar més casos i erradicar aquesta plaga.

També et pot interessar

stats