Nou rècord de contagis als Estats Units: 70.000 positius en 24 hores

El governador d'Oklahoma és el primer alt càrrec de l'administració Trump infectat per Covid-19.

Nou rècord de contagis als Estats Units: 70.000 positius en 24 hores
Nou rècord de contagis als Estats Units: 70.000 positius en 24 hores

Els Estats Units ha superat el seu rècord de nous contagis de coronavirus en 24 hores. El país ha superat la barrera dels 70.000 fins als 74.513, fet que eleva el nombre total de contagis a 3.490.735. D'altra banda, el nombre de morts també s'ha incrementat després d'haver sumat 803 en les últimes hores arribant a les 137.235, segons el recompte independent de la Universitat John Hopkins.

Tot i que Florida, Texas i Califòrnia són els estats amb més incidència actual, el de Nova York i, concretament, la ciutat que dona nom a l'estat, és el territori que encara es manté com el més colpejat per la pandèmia amb 23.353 morts. Per darrere de la ciutat es troben Nova Jersey amb 15.634 morts, Massachusetts amb 8.368 i Illinois amb 7.427.

Aquestes xifres superen àmpliament la cota més baixa de les estimacions inicials de la Casa Blanca que van projectar entre 100.000 i 240.000 morts.

A la resta del món les xifres segueixen augmentant. Actualment, ja hi ha més de 13,5 milions de contagis confirmats, en què el país nord-americà lidera el rànquing, seguit del Brasil i l'Índia que en les pròximes hores o dies arribarà al milió de contagis. Respecte als països amb més nombre de decessos, als Estats Units l'acompanyen el Brasil amb més de 75.000 i el Regne Unit amb més de 45.000.

El governador d'Oklahoma, contagiat

El governador d'Oklahoma, el republicà Kevin Stitt, s'ha convertit en el primer càrrec d'aquestes característiques que ha confirmat haver-se contagiat de coronavirus. Ell mateix ha assegurat que es troba bé, amb símptomes lleus i que s'aïllarà per tal de guardar quarantena.

Stitt ha reconegut que no sap on es va infectar, però ha rebutjat que puga haver sigut al míting del president Donald Trump celebrat a la ciutat de Tulsa, al mateix estat, el passat 20 de juny. Aquesta trobada va ser molt criticada perquè molts assistents anaven sense protegir-se amb mascareta.

Tòquio també registra rècord

La ciutat de Tòquio, capital del Japó, ha anunciat que ha superat el seu rècord diari de contagis per coronavirus en un sol dia. Concretament, la governadora de la ciutat, Yuriko Koike, ha confirmat 280 nous contagis.

Aquest nou rècord de contagis diaris arriba després que les autoritats hagueren reportat més d'un centenar de casos en dies previs, i que a la fi de la setmana passada se superaren les dues-centes infeccions diàries i s'arribaren a 243 el passat dia 10.

Davant aquest repunt, el govern local ha decidit elevar el seu sistema d'alerta al màxim nivell, una mesura destinada a conscienciar la ciutadania sobre el risc de contagis però sense comportar noves restriccions.

També et pot interessar

stats