Holanda prohibeix el burca amb una resistència generalitzada

El veto parcial afecta hospitals, escoles, transport i edificis públics, però no el carrer.

Bart Maat (Efe)
Bart Maat (Efe)

La prohibició de l'ús de peces que cobreixen el rostre en els espais públics d'Holanda ha entrat en vigor aquest dijous enmig de la negativa de les autoritats a exigir-ne el compliment, fet que fa témer el fracàs d'una llei dissenyada per a unes 200 dones que porten burca al país.

La llei està dirigida a les que utilitzen peces islamistes com el burca i el nicab, però també als que utilitzen un casc integral o alguna variant de passamuntanyes, una peça bastant habitual en les èpoques de baixes temperatures.

La prohibició parcial afecta hospitals, escoles, transport i edificis públics, però no el carrer.

El vicepresident del Consell Nacional de Mesquites Marroquines, Said Bouharrou, ha assegurat que entén que "siga estrany veure a una dona caminant amb un nicab negre", però assegura que aquest "ha de ser un tema de debat social en què no té cabuda aquesta solució del govern a un problema que no existeix" a Holanda.

Seguint els passos de Dinamarca, França, Bèlgica i fins i tot de països musulmans com Tunísia, el Senat d'Holanda va ratificar al juny de l'any passat aquesta prohibició, després que el Tribunal Europeu de Drets Humans dictaminara en 2014 que una llei així no viola les llibertats religioses.

També et pot interessar

stats