Europa endureix les restriccions pels brots de Nadal

El continent ja suma 26 milions de contagis i 585.000 morts per coronavirus.

Un ciclista a un parc de Berlín
Un ciclista a un parc de Berlín / Filip Singer (EFE)

La preocupació per la nova variant britànica de coronavirus i el possible augment dels brots a causa de les festes de Nadal i les reunions associades a aquestes és cada vegada més gran. Actualment, el continent ja suma més de 26 milions de contagis de coronavirus i uns 585.000 morts segons el recompte de la Universitat Johns Hopkins (Estats Units).

Per aquests motius, els governs dels països de la Unió Europea ja plantegen augmentar les restriccions de cara als pròxims dies, per tal d'evitar més contagis.

A Alemanya, per exemple, el ministre de Sanitat ha demanat ampliar fins a finals de gener les mesures que van imposar a mitjans de desembre que obligaven a tancar els bars i restaurants i la major part dels comerços.

Per la seua banda, Portugal, en estat d'emergència fins al 7 de gener, ja preveu una nova ampliació de la situació d'almenys una setmana més. En l'última jornada, el govern lusità va notificar 73 morts i quasi 3.400 nous casos. La dada preocupant va ser l'augment considerable de les hospitalitzacions que ja superen les 3.000 persones.

Al Regne Unit el primer ministre, Boris Johnson, ha anunciat un enduriment de les restriccions per la Covid-19 mentre s'enllesteixen els preparatius per a intensificar el programa d'immunització amb la vacuna d'Oxford/AstraZeneca.

Johnson ha afirmat que la nova soca britànica de la Covid-19 afecta especialment Londres i el sud-est del país i ha assegurat que han de prendre mesures excepcionals. Des de fa uns dies, el ministeri britànic de Sanitat fa públiques xifres alarmants de contagis per la Covid-19. Números que no baixen de 50.000 casos diaris amb un rècord de vora 58.000 nous contagis aquest dissabte. Els hospitals poden col·lapsar i ja se superen els 74.500 morts des de l'inici de la crisi.

No obstant això, tot i que en un primer moment Boris Johnson es va mostrar obert a no reprendre el curs escolar, aquest dilluns han obert els col·legis i els alumnes han començat les primeres classes de l'any.

Rússia i França no imposen noves mesures

El govern de França és un dels pocs que encara no ha parlat d'introduir noves restriccions. Per contra, els gals busquen contindre el virus accelerant la seua campanya de vacunació per a administrar com més prompte millor les 500.000 dosis que ha rebut de Pfizer i BioNTech.

La mateixa estratègia que està duent a terme Rússia. En aquesta ocasió, el govern de Vladímir Putin ha confiat la seua campanya de vacunació a l'Sputnik V i esperen que revertisca la tendència i estabilitze la situació en els pròxims mesos.

També et pot interessar

stats