Centenars de persones s'acomiaden de la família musulmana assassinada al Canadà

Un home blanc de vint anys va atropellar de forma intencionada cinc membres de la família el passat 6 de juny en un atac terrorista islamofòbic

Funeral de la família musulmana assassinada al Canadà
Funeral de la família musulmana assassinada al Canadà / Carlos Osorio (Reuters)

Una multitud de canadencs i canadenques han assistit al funeral dels quatre membres d'una família musulmana, morts a causa de l'atac terrorista d'un home blanc de vint anys a la localitat de London, Ontario. El soterrament es produeix mentre ressorgeix el debat sobre la islamofòbia al Canadà.

La família, d'origen pakistanés, que va migrar al país el 2007, va eixir a passejar pel municipi el passat 6 de juny quan, en una intersecció, van ser atropellats per una camioneta. El pare, la mare, la filla i l'àvia van morir en l'atac, i el fill menut va ser ferit greument.

El responsable de l'assassinat és Nathaniel Veltman, que va ser arrestat per la policia poc després de l'atac i ha sigut acusat de quatre assassinats en primer grau i un intent d'assassinat.

Les autoritats han considerat que l'atropellament va ser "intencionat" perquè la família era musulmana. Així mateix, el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, ha afirmat que es tracta d'un "atac terrorista" contra la comunitat musulmana del país.

L'assassinat de la família musulmana renova el debat al Canadà sobre la islamofòbia

Aquest atac terrorista a la comunitat musulmana es produeix quatre anys després que Alexandre Bissonnette, un estudiant universitari, disparara de manera "metòdica i professional" a les persones que es trobaven dins del Centre Cultural Islàmic de Quebec.

Bissonette, que professava idees d'extrema dreta xenòfobes i estava fascinat amb l'expresident nord-americà Donald Trump, va matar sis persones i va causar ferides greus a altres sis.

Dos mesos després, la Cambra dels Comuns del Parlament canadenc va aprovar una polèmica moció que va condemnar la islamofòbia i la discriminació religiosa, però aquesta va ser rebutjada per la majoria del principal partit de l'oposició, el Partit Conservador. A més, enquestes donades a conéixer per les mateixes dates van indicar que un 42% de la població del país s'oposava a la moció, que només comptava amb el suport del 29% dels enquestats.

També et pot interessar

stats