Les argentines ixen al carrer per a donar suport al huité intent de legalització de l'avortament

Les organitzacions convocants no tenen esperances que s’aprove, però consideren important mantindre el debat en la societat.

Les argentines ixen al carrer per a donar suport al huité intent de legalització de l'avortament

Les principals ciutats de l'Argentina s'han tenyit de verd per a acompanyar la presentació al Congrés del projecte de llei d'interrupció voluntària de l'embaràs, que aspira a establir al país un avortament legal, segur i gratuït. És la huitena temptativa. 

El 2018 el Senat va rebutjar la proposta amb 38 legisladors en contra, 31 a favor i dos abstencions a pesar de les enormes mobilitzacions amb el mocador verd com a símbol que han recorregut el país. La Campanya Nacional pel Dret a l'Avortament Legal, Segur i Gratuït torna a intentar que es despenalitze i s’allibere aquesta pràctica fins a les 14 setmanes de gestació.  

 

En l’actualitat, la interrupció de l'embaràs només es considera "no punible" quan la vida de la mare està en perill o quan l'embaràs és producte d'una violació.

Poc optimisme que prospere la iniciativa

L'optimisme en aquesta marea verda  sobre l’èxit del projecte de llei és mínim. Silvia Ferreyra, coordinadora nacional del Moviment de Dones de la Màtria Llatinoamericana, una de les organitzacions involucrades en la redacció del projecte, ha explicat que hi ha "molt poques" expectatives perquè la composició del govern que presideix Mauricio Macri és la mateixa que quan no l'aprovaren. "Però sabem que encara així val la pena mantidre el debat en la societat", ha afegit.

També et pot interessar