Uber i Cabify amenacen de deixar la Comunitat Valenciana si s’aprova el decret de les VTC

La norma, que el Consell pretén aprovar en el ple d’aquest divendres, obliga a contractar els serveis amb un quart d’hora d’antelació.

La norma, que el Consell pretén aprovar aquest divendres, obliga a contractar els VTC amb un quart d’hora d’antelació

Les plataformes Uber i Cabify han anunciat que deixaran d’operar a la Comunitat Valenciana si aquest divendres s’aprova el decret de llei de la Generalitat que obliga que la contractació d’aquests serveis es faça amb un quart d’hora d’antelació. Actualment, a la Comunitat Valenciana hi ha 373 llicències de VTC (vehicles de transport amb conductor).

Aquest decret se centra en la regulació dels serveis de transport interurbà que cobreixen els VTC, mentre que permet que els ajuntaments regulen, ordenen i intervinguen en els serveis urbans. La regulació estableix un període mínim de 15 minuts entre el moment de la sol·licitud del servei i l’inici, un període que els ajuntaments poden incrementar en l’àmbit urbà.

A més, no es permet la captació dels vehicles que circulen per les vies públiques a la recerca de clients ni tampoc la geolocalització. Així mateix, els cotxes hauran de tindre menys de 10 anys i, si se substitueixen, hauran de ser menys contaminants i canviar-se per cotxes ecològics.

Des d'Unauto, la patronal del sector, diuen que esperaran a veure si s'aprova finalment el decret, però denuncien que s'ha produït una falta d'informació per part de la Generalitat: "L'administració pública no ens ha dit com va a quedar el decret llei i quines han sigut les aportacions que han fet consumidors, sindicats i patronal", lamenta Ricardo González, president de l'entitat. En tot cas, l'organització adverteix que, amb les mesures previstes per la norma, més de 500 persones perdran la faena.

D’altra banda, el pròxim dilluns, 1 d’abril, entrarà en vigor el registre electrònic dels VTC.  Els VTC hauran de comunicar prèviament al registre les dades relatives a qualsevol servei que es demane.

També et pot interessar

stats