MULTIMÈDIA | Teletreball: el model del futur o una solució temporal?

La nova regulació del teletreball entra en vigor aquest dimarts enmig d'una pandèmia que ha impulsat aquesta modalitat fins a xifres mai abans registrades.

MULTIMÈDIA | Teletreball: el model del futur o una solució temporal?

La nova regulació del teletreball, aprovada en Consell de Ministres el 22 de setembre i acordada amb patronal i sindicats, entra en vigor aquest dimarts 13 d’octubre, vint dies després de la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). El decret llei arriba enmig de la pandèmia per la Covid-19, una situació extraordinària que ha impulsat aquesta modalitat arreu del món fins a xifres mai abans registrades.

El reial decret llei fixa la necessitat de signar un acord amb l’empleat que haja de treballar a distància més del 30% de la jornada setmanal durant un període de tres mesos i obliga a l’empresari a pagar les despeses que puga tindre l’empleat. La normativa no s’aplicarà al treball a distància desplegat i obliga l’empresari a pagar les despeses que puga tindre l’empleat amb motiu de la Covid-19, a excepció de la qüestió dels mitjans necessaris, que sí que haurà de proporcionar l’empresa, mentre que es deixa a la negociació col·lectiva compensar o no les despeses i com fer-ho.

Totes les claus sobre la nova llei del treball a distància en aquest reportatge multimèdia.

També et pot interessar