L'ocupació al Nadal creixerà un 4,6% fins al rècord dels 50.190 contractes

Les dades a la Comunitat Valenciana són inferiors a Espanya, on els contractes creixeran un 5%, segons un estudi de Randstad.

L'ocupació al Nadal creixerà un 4,6% fins al rècord dels 50.190 contractes

La campanya de Nadal d'enguany generarà per primera vegada en la història, 50.190 ocupacions en la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un increment del 4,6% respecte a la xifra obtinguda l'any anterior (47.979 contractes). No obstant això, està quatre dècimes per davall de la mitjana nacional, que se situa en el 5%. D'aquesta manera, el territori valencià encadena el seté any consecutiu de creixement.

Les contractacions de la campanya nadalenca es realitzaran en els sectors de transport, logística, hostaleria i comerç durant els mesos de novembre, desembre i gener, segons les previsions del grup de recursos humans de Randstad.

L'estudi destaca que València serà la que més ocupació generarà durant la campanya nadalenca, un total de 28.040 contractes. La segueix Alacant, amb 16.350 contractacions i Castelló, amb 5.800. No obstant això, les comarques de Castelló registren el creixement més gran, amb un 8,6%. Amb creixements més moderats se situen Alacant (7,4%) i València (2,3%).

453.260 contractes a Espanya al Nadal

La campanya de Nadal d'enguany generarà a Espanya 453.260 contractes, xifra un 5% superior a la de 2018 i nou rècord històric. Serà a més el seté any consecutiu en què augmenten les contractacions nadalenques, encara que el creixement que s'experimentarà en la campanya d'enguany, del 5%, és el més moderat del període.

L'auge del comerç electrònic també impulsarà l'ocupació entre novembre i gener, ja que a les tradicionals compres nadalenques se sumen dates promocionals com el Black Friday i el Ciber Monday.

També et pot interessar