Incertesa entre el sector turístic sobre com serà la campanya d’aquest estiu

Reyes Maroto augura una recuperació de la meitat de les xifres de 2019, però l’hoteleria en té dubtes

Incertesa entre el sector turístic sobre com serà la campanya d’aquest estiu

El sector turístic valencià ja té la mirada posada en el pròxim estiu perquè podria ser decisiu per a la seua recuperació.

La ministra de Turisme, Reyes Maroto, ha augurat que aquest estiu es podria arribar a la meitat de les xifres de 2019. Un pla en el qual el certificat digital de vacunació que pretén tindre aprovat al juny, jugarà un paper molt important. Però, malgrat les bones previsions de la ministra, fins ara sembla que les reserves no s’acaben d’animar.

Per això des del sector es prenen les paraules de Maroto amb prudència i esperen que tot canvie quan s’acabe l’estat d’alarma el 9 de maig i vaja avançant la vacunació.

De moment encara hi ha hotels que continuen tancats i, en els que estan oberts, hi ha molt poc de moviment a les recepcions i es troben pràcticament buits. Alerten que encara hi ha poques reserves per a l’estiu i que enguany la campanya estarà marcada per la incertesa, ja que, de les reserves que estan rebent, no poden saber amb seguretat quines no seran cancel·lades.

Des de l’Agrupació d’Empresaris Turístics de Peníscola expliquen que la capacitat de recuperació depén del fet que les restriccions pel que fa als aforaments els permeten arribar a les perspectives d’ocupació dels establiments.

D’altra banda, el vicepresident d’Hosbec, Fede Fuster, ha assegurat en Les notícies del matí de la ràdio d’À Punt que serà necessari unificar els criteris restrictius entre comunitats autònomes perquè la gent sàpia què es trobarà quan decideix fer turisme d’interior. Aquest aspecte és particularment important enguany perquè, de nou, s’espera que el turisme estranger baixe i que els establiments resistisquen gràcies al turisme nacional.

També et pot interessar