La firma d'hipoteques sobre vivendes creix al juny un 16,9% a la Comunitat Valenciana

És la pujada més marcada a tot l'Estat, segons les últimes dades que ha publicat l'INE.

La firma d\'hipoteques sobre vivendes creix al juny un 16,9% a la Comunitat Valenciana
La firma d'hipoteques sobre vivendes creix al juny un 16,9% a la Comunitat Valenciana

El nombre d'hipoteques constituïdes sobre vivendes a la Comunitat Valenciana ha pujat un 16,9% durant juny, en comparació amb el mateix mes de l'any anterior. S'han tancat, en total, 3.748 operacions, xifra que converteix la Comunitat Valenciana en l'autonomia que ha experimentat un creixement més gran en el sisé mes del 2019, segons ha informat l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La Comunitat Valenciana i el País Basc lideren la taxa de variació anual en capital prestat en crèdits hipotecaris ( 19%). En el cas valencià, supera els 341 milions d'euros.

Si es fa una comparativa mensual, la firma d'hipoteques ha caigut un 6,1% respecte al maig. Tot i això, és un descens menor que la mitjana estatal, que ha baixat un 14,3%.

A Espanya, el nombre d'hipoteques constituïdes sobre habitatges inscrits en els registres de la propietat s'ha situat en 29.900 en juny, un 2,5% menys que el mateix mes de l'any 2018. Amb aquest retrocés interanual, la formalització d'hipoteques sobre vivendes torna a estar en negatiu després del fort increment, superior a l'11%, que havia experimentat al maig.

També et pot interessar

stats