Brusel·les eleva fins al 6,2% la previsió de creixement econòmic per a Espanya

Aquesta dada suposa tres dècimes més que el que va preveure inicialment la Unió Europea per a 2021

L\'economia espanyola creix un 0,6% durant el tercer trimestre
Últimes dades de Brusel·les sobre la previsió de creixement del PIB per a 2021 / À Punt NTC

Revisió a l'alça de Brusel·les sobre l'economia espanyola. La Unió Europea ha fet públiques hui les previsions de creixement del PIB per als pròxims tres anys. Previsions que eleven tres dècimes l'estimació per a Espanya i que situen el PIB el 2021 en un 6,2%. La previsió, feta la passada primavera, estimava un creixement del PIB del 5,9%.

Tot i aquesta revisió a l'alça, les previsions per a 2022 són més cautes i situen el PIB espanyol en el 6,3%, cinc dècimes menys que en la previsió anterior.

Les autoritats comunitàries esperen que Espanya siga el quart país del bloc que més cresca enguany, només per darrere de Romania, Irlanda i Hongria, encara que serà també dels països que més tard a recuperar els nivells de PIB previs a la crisi generada per la pandèmia. Brusel·las estima que per exemple Alemanya i Països Baixos aconseguiran tornar als nivells anteriors a la crisi a finals de 2021 mentre que Espanya i Itàlia no ho aconseguiran fins a un any més tard, en el tercer trimestre de 2022.

Els fons europeus, en aquest context, se consideren un revulsiu en aquest camí per la recuperació econòmica. "Esperem que la posada en marxa del pla de recuperació enfortisca la inversió pública i privada i done un nou impuls a la recuperació econòmica, especialment el 2022", ha dit sobre Espanya el comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, en una roda de premsa a Brussel·les per a presentar les dades dels Vint-i-set.

També et pot interessar