Un valencià, el millor pastisser del món
Salvador Pla ha aconseguit aquest guardó internacional en un esdeveniment en què competia amb altres mestres d'Alemanya, Suècia o Islàndia.
El premi Millor pastisser del món parla enguany valencià. El valencià Salvador Pla ha sigut l'escollit per un jurant internacional conformat per més de 12 països, per a endur-se aquest guardó. Curiosament, el mestre artesà no ha hagut de convéncer els membres del jurat amb cap dolç, ja que en aquest certamen s'ha valorat la trajectòria professional i els treballs fets amb anterioritat.
La seua pastisseria, on també ofereixen al públic pa artesà, es diu Monpla. Està ubicada al número 38 del carrer de Pizarro, a la ciutat de València. Es tracta d'una xicoteta botiga de barri que son pare va obrir al 1973. Salvador ens ha confessat que no s'hauria imaginat mai guanyar aquest premi, ja que de jove va començar a estudiar econòmiques. Però la vida va voler que acabara ajudant son pare, delicat de salut, i fou en aquell moment quan es va enamorar del treball del reboster.
Des que s'ha donat a conéixer la notícia del seu premi, molts han sigut els clients que han passat per la seua botiga per a felicitar-lo. Salvador està a punt de penjar el cartell de "tancat per vacances", tornarà al setembre, un mes molt important per a ell perquè el dia 19 viatjarà a Alemanya per a recollir aquest guardó i delectar tots amb les postres del sopar de gala. Una creació de la qual no ha volgut revelar cap detall.
Famós per innovar en els seus dolços sense deixar de banda la tradició i les matèries primeres de qualitat, el que ja s'ha convertit en el millor pastisser de tot el món reconeix que la formació que ha tingut en aquest sector ha sigut fonamental per a oferir als seus clients un producte d'alta rebosteria.