L’IVAM inaugura l’exposició “Espanya, avantguarda artística i realitat social. 1936-1976”

S’obri la nova temporada del museu, que enguany celebra el 30é aniversari.

L’IVAM inaugura l’exposició “Espanya, avantguarda artística i realitat social. 1936-1976”

En Les notícies del matí ha sigut entrevistat José Miguel García Cortés, director de l’IVAM. El museu inaugura aquesta vesprada l’exposició “Espanya, avantguarda artística i realitat social. 1936-1976”. S’obri així la nova temporada de l’IVAM, que serà especial perquè el museu celebra el 30é aniversari.

L’exposició té el mateix títol que la que es va presentar en la Biennal de Venècia l’any 1976, coneguda com la “Biennal Roja”, on un grup d’artistes espanyols intentaren mostrar els quaranta anys de foscor viscuts durant la dictadura franquista. La mostra que ara presenta l’IVAM fa memòria i presenta obres de la seua col·lecció amb noms importants com Picasso, Tàpies, Miró, Saura i Renau, entre altres.

José Miguel García Cortés ha parlat en Les notícies del matí d’aquesta exposició i ha destacat que és important que “les noves generacions coneguen la història, en aquest cas la història de l’art, per a construir el futur”.

El director de l’IVAM també ha parlat del present i del futur de la institució: “Volem construir un IVAM fort, sòlid, important, al si de la Comunitat Valenciana, al si de l’estat espanyol”. A més, ha destacat que el museu “està en continu moviment, és fonamental perquè funcione”.

D’altra banda, García Cortés, ha parlat sobre la subseu que el museu tindrà a Alcoi: “Les obres estan quasi acabades i hi farem una exposició magnífica. Serà la primera vegada que el Reina Sofia col·labore amb un altre museu d’Espanya per a fer una exposició”.

Retrospectiva de Fernand Léger, pintor avantguardista

El director de l’IVAM també ha avançat en Les notícies del matí que el museu està programant per al maig la retrospectiva més important feta mai a Espanya del pintor Fernand Léger. Es tracta d’una gran exposició de més de 140 peces de Léger que per primera vegada es veuran a València. “L’exposició serà fonamental per a entendre què ha sigut l’art de l’últim segle, que és al que l’IVAM es dedica”, ha afirmat José Miguel García Cortés.

La retrospectiva, una coproducció internacional amb la Tate Gallery de Liverpool, comptarà amb més de 140 obres que recullen la producció fonamental de Léger, un dels principals protagonistes de l’avantguarda parisenca de la primera meitat del segle XX.

També et pot interessar